14:2. Україна здобула третю перемогу на ЧС-2023 з хокею: турнірна таблиця

Збірна України з хокею. Фото: ФХУ

Найбільша розгром на турнірі у виконанні “синьо-жовтих” з 2010 року.

Збірна України з хокею здобула третю поспіль перемогу на чоловічому чемпіонаті світу 2023 року. У дивізіоні IB “синьо-жовті” розгромили Нідерланди — 14:2.

Програвши Китаю в овертаймі (4:5) на початку поточного розіграшу, підопічні Вадима Шахрайчука у двох наступних матчах закинули суперникам по сім шайб. Сербію національна команда розгромила з “сухим” рахунком 7:0, Естонію ж здолала з різницею в три голи (7:4).

У матчі четвертого туру в Таллінні українці зустрічалися з Нідерландами. У стартових трьох матчах ті зазнали двох поразок, обігравши про цьому Китай (7:2).

Як пройшов матч

Вже на дев’ятій хвилині дубль оформив Ілля Коренчук, автор двох влучних кидків у ворота Естонії в попередньому матчі. До кінця 20-хвилинки ще по одному голу додали Данііл Трахт і Дмитро Німенко — 4:1.

Шість шайб залетіли у ворота нідерландців у другому періоді. Три з них — у виконанні Ігора Мережка, Андрія Денискіна та Олексія Ворони — “синьо-жовті” провели за чисельної більшості на льоду.

У заключному відрізку зустрічі хеттрик оформив Коренчук, а дубль — Денискін. Натомість Трахт закинув ще дві шайби за вісім хвилин останнього періоду та збільшив свій доробок у матчі до чотирьох голів.

Фінальна сирена зафіксувала рахунок 14:2 — найбільшу перемогу всіх команд у матчах поточного розіграшу дивізіону IB.

ЧС-2023 з хокею. Дивізіон IB. Четвертий тур

Україна — Нідерланди — 14:2 (4:1, 6:1, 4:0)

Що означає цей результат

  • Перемога 14:2 — найбільша для України на чемпіонатах світу з квітня 2010 року. Тоді “синьо-жовті” розгромили Сербію з різницею у 13 шайб — 15:2.
  • Перемігши нідерландців, команда Шахрайчука вийшла на перше місце в дивізіоні IB. Водночас японці свій матч четвертого туру, проти Естонії, проведуть пізніше.

Турнірна таблиця

  1. Україна – 10 очок (4 матчі), +21 (різниця шайб)
  2. Японія – 9 (3), +15
  3. Естонія – 5 (3), 0
  4. Китай – 5 (4), -2
  5. Нідерланди – 3 (4), (різниця шайб)
  6. Сербія – 1 (4), -18

ЧС-2023: що відомо

  • Вирішальний матч дивізіону між Україною та Японією відбудеться в суботу, 29 квітня.
  • До дивізіону IA вийде лише одна команда — переможець групи IB за підсумками п’яти зіграних турів.

peredplata