Працював у медицині майже 70 років і проперував понад 15 тисяч хворих: у Чернівцях помер відомий хірург

 

На 88-ому році життя помер відомий хірург із Чернівців Іван Андронатій.

Про це повідомляє ОКНП “Чернівецька обласна клінічна лікарня”.

“Перестало битись серце високопрофесійного лікаря-хірурга-проктолога, заслуженого лікаря України, заслуженого працівника охорони здоровя, мудрої, доброї й чуйної людини – Андронатія Івана Васильовича.

Майже 70 років свого життя Іван Васильович присвятив медицині й порятунку людей, розпочавши свою трудову діяльність у 1955 році із завідувача здоровпунктом. А з 1963 року Іван Андронатій приступив до роботи в Чернівецькій обласній лікарні, з посади медичної сестри інфекційного підрозділу. Опісля, закінчивши Чернівецький медичний інститут, обіймав посади: ординатора хірургічного відділення, лікаря-хірурга, лікаря-проктолога, а в 1994 році був призначений завідувачем проктологічного підрозділу, який очолював до 2001 року. Опісля був переведений на посаду лікаря-проктолога проктологічного підрозділу, де й працював майже до кінця свого життя.

Високоповажний Іван Васильович віддав себе медицині та людям без залишку, вклавши в професію лікаря усі свої знання, вміння і силу, й провівши за операційним столом більшу частину свого життя. Він врятував сотні життів навчив і виростив чимало нині відомих хірургів на Буковині. Був справжнім аксакалом медичної галузі Чернівецької області. Взірцем людяності, честі й відданості медичній справі”, – йдеться в повідомленні.

Хірург Чернівецької обласної лікарні Іван Андронатій став рекордсменом в українській медицині як хірург, що оперує такий тривалий період. В Україні немає жодного лікаря, який би у такому віці ще продовжував оперувати.

Іван Васильович мав сотні пацієнтів, яким врятував життя, і тисячі тих, хто вдячний йому за роботу. Він один із тих, хто розвивав в області напрямок проктології в медицині. Створив проктологічне відділення в обласній лікарні і довго його очолював. Першим почав робити надскладні операції і впроваджувати нові методики.

Хірург-рекордсмен ніколи не рахував, скількох пацієнтів прооперував. Але зазначав, що за рік було у середньому 300-400 операцій. Тож за свої 54 роки Іван Васильович Андронатій прооперував понад 15 тисяч людей.

Прощання з Андронатієм Іваном Васильовичем відбудеться у конференц-залі третього корпусу Чернівецької обласної клінічної лікарні 22 травня (у понеділок). Початок о 13.00.

peredplata