Сергій Ребров став головним тренером збірної України з футболу

 

Що відомо про це призначення.

Збірна України з футболу отримала нового головного тренера. Контракт на три роки з Українською асоціацією футболу підписав Сергій Ребров, повідомляє пресслужба організації.

Ребров очолить команду перед товариським поєдинком проти збірної Німеччини, що відбудеться 12 червня у Бремені.

Про перемовини з Ребровим в УАФ уперше офіційно заявили у березні 2023 року. Під час призначення Руслана Ротаня виконувачем обов’язків головного тренера збірної України в УАФ відзначили, що Виконком організації погодився з пропозицією Комітету національних збірних команд УАФ провести перемовини з ним щодо роботи головним тренером. Тоді ж повідомлялося, що Реброву пропонують контракт до липня 2024 року з можливістю пролонгації ще на два роки – до завершення чемпіонату світу-2026.

Таким чином, збірна України вперше за понад пів року матиме нового головного тренера. Контракт з попереднім очільником команди Олександром Петраковим сплинув наприкінці грудня 2022 року.

Перед тим, як очолити збірну України, Ребров упродовж двох років працював в ОАЕ з місцевим “Аль-Айном”. Влітку 2022-го він висловлював бажання очолити національну команду, однак натомість залишився в еміратському клубі, який скористався опцією продовження угоди.

 

В “Аль-Айні” український тренер здобув у перший сезон “дубль”: перемогу у чемпіонаті та Кубку. У другому ж сезоні команда Реброва стала віцечемпіоном країни, відставши на три очки від “Аль-Ахлі Шабаб”.

У червні збірна України проведе одразу три матчі: крім товариського проти Німеччини, “синьо-жовті” зіграють поєдинки відбору на Євро-2024 проти Північної Македонії та Мальти.

Розклад матчів збірної України з футболу у червні

  • 12 червня. Німеччина – Україна (товариський матч)
  • 16 червня. Північна Македонія – Україна (відбір на Євро-2024)
  • 19 червня. Україна – Мальта (відбір на Євро-2024)

Що відомо про призначення Сергія Реброва

  • Ребров уперше працюватиме з національними командами. Перед цим у кар’єрі 49-річного тренера були лише клуби: “Динамо” (2014-2017), “Аль-Ахлі” (2017-2018), “Ференцварош” (2018-2021) та “Аль-Айн” (2021-2023).
  • Збірна України – остання команда зі списку європейських, яка назвала тренера перед стартом відбору на Євро-2024.
  • Крім Англії, у відборі на чемпіонат Європи-2024 Україна зіграє Італії, Північної Македонії та Мальти.
  • Для виходу на Євро-2024 через відбір Україна має фінішувати у топ-2 групи. Ще три місця на турнірі визначаться через Лігу націй.

peredplata