Ольга Харлан: «Дуже хотіла завоювати золоту нагороду для нашої країни»

Українська шаблістка Ольга Харлан прокоментувала завоювання золота на Європейських іграх, які проходять у польському Кракові.

«Це дуже важливо для нашої країни зараз. І це важливо саме для мене, тому що я дуже хотіла завоювати цю золоту нагороду для нашої країни, для наших бійців, які зараз нас захищають, для моєї родини, яка частково тут.

Але моя бабуся зараз в Миколаївській області. Я дуже за нею сумую. Хочу присвятити перемогу також для неї. 

Я дуже рада, що сьогодні буде лунати гімн, я буду дуже сильно його співати й сподіватись, що країна буде співати зі мною. 

Хочу подякувати нашій армії, бійцям, волонтерам, президенту за те, що вони дуже сильні. Вони надають сили нам боротися тут. Я вважаю, що ми їм даємо якусь силу й наснагу боротися там. Але я дуже хочу, щоб вони повернулися живі. Ця нагорода для них», – сказала Харлан.

У фіналі змагань Харлан перемогла 19-річну румунку Ілінцу Пантіс.

Ольга ХАРЛАН: «Сподіваюся, вся країна співала зі мною Гімн України

Золото виборола для України на ІІІ Європейських іграх у Кракові досвідчена шаблістка Ольга Харлан, у колекції якої є чотири олімпійські медалі й командна нагорода найвищого ґатунку на головному мультиспортивному форумі континенту у Баку-2015, а от індивідуальної медалі на цих змаганнях до цього часу не було.

Ольга Харлан поділилася своїми емоціями та враженнями після золотого фінішу особистих змагань на «Tauron Arena»:

«Ця перемога дуже важлива в першу чергу для нашої країни, а також особисто для мене, тому що я дуже хотіла принести медаль Україні, нашим бійцям, які нас захищають, моїй родині, яка частково тут зі мною. Але моя бабуся зараз знаходиться в Миколаївській області, сподіваюся, вона дивилася трансляцію, і бачила мій виступ.

Я дуже рада, що сьогодні тут лунав гімн України, і я дуже голосно його співала. Сподіваюсь, вся країна співала його зі мною. Я хочу подякувати нашій армії, нашим бійцям, нашим волонтерам, всім нашим людям. Ми дуже сильна нація. І всі ці люди надають сил нам боротися тут. Дуже хочу, щоб наші бійці поверталися живими додому, і ця нагорода в першу чергу для них».

 

 

peredplata