“Падлюко, говори українською”: Парубій опустив Вілкула, такого сорому Рада ще не бачила

Вілкул з трибуни закликав народних депутатів підтримати законопроет  “Про забезпечення функціонування української мови як державної”

Під куполом Верховної Ради напередодні виборів чергова сесія перетворилась на цирк. Глава парламенту на дозволив кандидату в президенту Олександру Вілкулу виступити. Андрій Парубій вимкнув мікрофон парламетаря, який відмовився розмовляти державною мовою.

Як стало відомо, Вілкул з трибуни закликав народних депутатів підтримати законопроет  “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

“Прошу до державної мови повернутися, пане Вілкуле. Я попереджаю і прошу говорити державною мовою. Прошу вимкнути мікрофон”, – зауважив Андрій Парубій.

Після цього Вілкул погодився продовжити виступ українською, але при цьому посперечався з Парубієм.

“Андрію Володимировичу, якщо ви вважаєте, що та мова, якою ви розмовляєте, це є українська, то ви дуже помиляєтесь”, – сказав він.

У відповідь на це спікер підкреслив, що мовою, якою він розмовляє, послуговувалися його батьки й пращури, та зауважив, що не допустить виступів недержавною мовою у Раді.

“Мова, якою я розмовляю, розмовляли й мої діди, і мої прадіди, і батько, і матір, я нею виховувався з колискової. І взагалі, у Верховній Раді України я не допущу виступів недержавною мовою. Я на цьому не раз наголошував. Попереджаю ще раз: не допущу”, – відповів Парубій Вілкулу.

peredplata