В Ужгороді нетверезий майор ТЦК побив на вулиці дружину військового ЗСУ

В Ужгороді нетверезий майор обласного ТЦК посеред вулиці побив жінку в присутності її чоловіка-військового. Інцидент трапився 25 червня на зупинці громадського транспорту по вулиці Котляревська.

Про це розповіла сама постраждала, журналістка Тетяна Новак у Facebook. За її словами, нападником, котрий завдав їй удари в щелепу і ліву скроню, є майор, оперативний черговий Закарпатського ОТЦК Костянтин Володимирович Варі.

Постраждала розповіла, що вона зі своїм чоловіком-військовим зайшли до магазину, де на касі до них “причепився п’яний мужик в цивільному одязі”.

“Його перші слова були до мого чоловіка: “Ти воював чи з….ся (втік)?”. Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах допитуватись: “а де? а як? а нащо поїхав на нуль? а чо зараз не там?”. Мій чоловік спокійно зазначив, що служить в 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, після оборони Соледару визнаний обмежено придатним. Це чомусь розлютило співрозмовника ще більше і він видав нецензурний малозрозумілий монолог, загальний зміст якого зводився до “ви не місцеві і це одразу видно, нащо ви приїхали, а ви знаєте хто я, а я майор, це мій район, мене всі знають””, – розповіла Новак.

Вона зазначила, що продавчиня в магазині знала нападника і просила його заспокоїтися. Тим часом, офіцер ЗСУ підійшов впритул до подружжя, розмахував руками і, за словами постраждалої, кілька разів “штовхнув її і чоловіка в голову (поки що відкритою долонею)”.

Після цього дівчина з чоловіком вийшли з магазину та вирішили викликати поліцію, відійшовши до зупинки транспорту. “Попросили продавчиню теж набрати 102 і викликати охорону. Наші слова вона повністю проігнорувала”, – додала постраждала.

Уже на зупинці нетверезий майор знову підійшов до пари, але цього разу вже накинувся на них з кулаками.

“Коли мій чоловік вже тримав телефон біля вуха, Костя (він же майор Костянтин Варі) теж з’явився на зупинці, кинувся на мого чоловіка з кулаками, але чомусь передумав, різко змінив траєкторію, підбіг до мене (я стояла на пару метрів позаду від чоловіка) і вдарив мене в щелепу. Так, жінку. Так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і наніс ще один удар кулаком в ліву скроню. Все було швидко і неочікувано, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік”, – розповіла Новак.

Поки постраждалі чекали на поліцію, місцеві жителі розповіли їм, що цей працівник ТЦК уже нібито не вперше нападає на людей, зокрема й жінок, але люди його “бояться і заяви не подають”. “Дочекатись поліції і дати свідчення теж бажаючих не знайшлось”, – зазначила дівчина.

Самого Костянтина Варі правоохоронці і військова служба правопорядку знайшли за місцем проживання.

“Затримали, “задули” на алкоголь, результат: 2.04 проміле. Швидка констатувала у мене забій щелепи. На місці я написала заяву, я і мій чоловік дали пояснення”, – розповіла дівчина.

Вона додала, що в травмпункті Ужгородської міської лікарні у неї зафіксували “забій м’яких тканин голови, забій нижньої щелепи”. Поліція розпочала кримінальне провадження за статтею 125 ч.1 (умисне легке тілесне ушкодження).

Наступного дня, розповідає Новак, їм подзвонили із Закарпатського ТЦК і пропонували “врегулювати все мирно”, але вона відмовилася.

“Наступного ранку, в понеділок, ми з чоловіком поїхали до Ужгородського відділу поліції ГУНП в Закарпатській області. Поки їхали в таксі, мені подзвонили з Закарпатського ОВК і попросили зустрітись, щоб “обсудити інцидент і врегулювати все мирно”. Я відмовилась”, – сказала постраждала.

Новак також розповіла, що у відділі поліції пару зустріли “без ентузіазму” і дізнавач у справі Ю.Турус запросив до кабінету лише після “наполегливих прохань”.

“Упродовж тижня дізнавач не відповів конкретно на жодні мої питання стосовно справи. Я не знаю, чи вилучили з магазина камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавчиня), чи був долучений протокол затримання з доказами, що Варі був у стані алкогольного сп’яніння… Мені страшно, що цей ганебний вчинок залишиться непокараним”, – заявила постраждала дівчина.

peredplata