Затриманий за держзраду екс-глава СБУ регулярно зустрічався з Онуфрієм (Березовським)

 
 

Підозрюваний у держзраді ексглава СБУ в Криму Олег Кулініч регулярно їздив на зустрічі до митрополита УПЦ МП Онуфрія.

У матеріалі видання ВВС Україна йдеться, що Кулініча та ексглаву СБУ Івана Баканова пов’язувало православ’я і він це не приховував.

«Баканов не приховував, що є активним прихожанином УПЦ МП. Досить релігійною людиною є і Кулініч, теж вірянин цієї церкви. Джерела в СБУ стверджують, що останній навіть вітався з усіма „Спаси Господи“ і регулярно їздив на зустрічі до предстоятеля УПЦ митрополита Онуфрія», — зазначає видання.

Там також спростовуються версії про те, що Баканов і Кулініч познайомилися в релігійній секті АллатРа.

Зазначається, що вперше вони зустрілися 2019 року під час президентської виборчої кампанії.

Тоді представники команди нинішнього президента Володимира Зеленського, які організовували роботу виборчого штабу, серед яких був і Баканов, об’їздили країну в пошуках експертів, які консультували б команду з різних питань. За даними ВВС України, саме так і відбулося знайомство з Кулінічем.

16 липня 2022 року Кулініча затримали під час спецоперації ДБР і СБУ.

За даними слідства, він співпрацював із ФСБ РФ і отримав оперативний псевдонім Котигорошко, а його діяльністю опікувався так званий «політичний офіс» у Москві, який організували за завданням російської спецслужби ексзаступник секретаря РНБО Володимир Сівкович і колишній глава Адміністрації президента України Андрій Клюєв.

За версією слідства, ще до початку повномасштабного вторгнення Росії Кулініч шпигував на користь країни-агресора, займався розстановкою «своїх людей» у правоохоронних органах України та підбурював громадян до державної зради.

Кулінічу висунули обвинувачення за п’ятьма статтями Кримінального кодексу України. Зараз він перебуває під вартою, йому загрожує до 15 років в’язниці.

Нагадаємо, СБУ зафіксувала нові злочини Павла (Лебідя) проти України. Також Онуфрій жодного разу не згадав за російську агресію, коли коментував атаку на собор в Одесі.

peredplata