Товариш Яценюка, випускник Чернівецького університету: чим запам’ятався нардеп Іванчук, який несподівано помер

 
У ніч на 25 вересня помер народний депутат України сьомого, восьмого та дев’ятого скликань Андрій Іванчук. Нардеп був родом із Коломиї. У 1991 році вступив до Чернівецького державного університету ім. Ю. Федьковича на юридичний факультет. Закінчив його у 1996 році, здобувши спеціальність — “Правознавство”.

Про це свідчать дані Вікіпедії.

Голова Київського безпекового форуму Арсеній Яценюк, висловив співчуття родині померлого Андрія Іванчука.

“Щирі співчуття родині, близьким і друзям Андрія. У це важко повірити і важко прийняти…Вічна пам’ять. Царство небесне”, – написав Яценюк.

Водночас народний депутат Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі повідомив, що нардеп Іванчук помер через тромб.

Що відомо про Іванчука?

З 2008 по 2009 рік обіймав посаду директора ДПЗД “Укрінтеренерго”. У 2006 році був керівником НАК “Енергетична компанія України”. До того обіймав різні керівні посади у комерційних підприємствах та банках, був віце-президентом юридичної фірми, викладачем у ЧНУ ім.Ю.Федьковича.

У 2012 був обраний народним депутатом сьомого скликання від “Батьківщина” (№ 41 в списку). У 2009-2010 роках був в.о. голови партії “Фронт змін”, входив до керівних органів партії, а у 2013 році після об’єднання “Фронту змін” і “Батьківщина”, був обраний одним із заступників голови “Батьківщини”. Також обіймав керівні посади в ГО “Фронт змін”.

У 2019 році був обраний до Верховної Ради дев’ятого скликання як безпартійний самовисуванець за 88 округом (Івано-Франківська область). З 6 грудня 2019 року – член депутатської групи “Довіра”, до того – позафракційний. Не входив до складу жодного комітету.

Нагадаємо, сьогодні вранці, стало відомо, що нардеп Андрій Іванчук раптово помер.

peredplata