На Буковині сталися сутички між парафіянами УПЦ МП та ПЦУ – відео

 

Учора, 18 березня, на Буковині сталися сутички між парафіянами Української православної церкви Московського патріархату та Православної церкви України. В УПЦ МП відразу заявили, що “рейдери” з Православної церкви України “штурмували та захопили” Свято-Дмитрівський храм у селі Юрківці.

Про це повідомляє поліція в коментарі molbuk.ua, сайт УПЦ МП, місцеві жителі.

 

В Українській Православній Церкві зазначають, що є поранені віряни їхньої єпархій від “агресії прибічників ПЦУ”. Також УПЦ МП звинуватила вірян ПЦУ в побитті жінок, а поліцію в бездіяльності.

“Серед вірян Української Православної Церкви є поранені жертви агресії прибічників “ПЦУ”. Переважно активісти, які прийшли захоплювати храм УПЦ, підіймали руку на жінок. Поліція проявила бездіяльність”, – йдеться в повідомленні УПЦ МП.

У поліції ж кажуть, що грубих правопорушень вони не допускали та слідкували за порядком.

“До поліції надійшли три повідомлення, щодо можливих протиправних дій, вчинених біля церкви в с. Юрківці. За всіма даними фактами правоохоронці одразу розпочали проведеня ретельних перевірок та встановлення обставин подій. Одне з повідомлень – про травмування пальця одного із місцевих жителів. Особи даного інциденту встановлені. З метою недопущення протистоянь на релігійному грунті співробітники поліції на місці забезпечували публічний правопорядок. Грубих правопорушень правоохоронці не допустили”, – повідомили в поліції.

Як повідомили molbuk.ua очевидці, прихожани УПЦ МП не впускали ПЦУ до церкви, хоч і ті мали відповідний дозвіл від Чернівецької ОДА.

“Спочатку не впускали у храм. Коли ж все-таки вдалося зайти у церкву, віряни з УПЦ з криками почали все звідти виносити”, – розповіла місцева жителька.

Нагадаємо, громада села Юрківці Чернівецького району проголосувала про перехід з УПЦ МП до ПЦУ.

peredplata