“Рамштайн – 16” у Брюсселі

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Міністр оборони США Ллойд Остін виступив із вступним словом, відкриваючи у Брюсселі засідання міністрів оборони у форматі “Рамштайн – 16”:
Знову збираючи цю Контактну групу, ми нагадуємо світу про наше спільне зобов’язання підтримувати Україну сьогодні — і на довгострокову перспективу.
Дозвольте мені почати з подяки президенту Володимиру Зеленському за те, що він приєднався до нас сьогодні.
Пане Президенте, для нас велика честь,що ви зараз тут разом з нами.
І ви можете на власні очі побачити розмах і рішучість коаліції, яка зробила так багато, щоб допомогти Україні у боротьбі за свободу.
Дозвольте мені також подякувати міністру Умерову та решті української делегації за те, що вони знову приєдналися до нас сьогодні.
І я дуже радий бути тут разом із нашим новим головою Об’єднаного комітету начальників штабів генералом Сі К’ю Брауном. Ласкаво просимо до нашої першої контактної групи з питань оборони України, генерале. Приємно, що ти з нами.
Зараз ця коаліція продовжує творити історію нашою єдністю та непохитною підтримкою України.
Тож не помиліться.
Сполучені Штати будуть підтримувати Україну стільки – скільки завгодно.
 
 
Зустріч міністрів оборони у форматі “Рамштайн” плавно перебігає у засідання Ради Украї країн НАТО.
Однак несподіваний приїзд Зеленського поламав увесь розклад у роботі НАТО. Чи буде спільна прес-конфереренція генсека НАТО Єнса Столтенберга і Володимира Зеленського – невідомо. Можливо Зелеський обмежиться тим, що він сказав журналістам наспіх у коридорі штаб-квартири НАТО?
Прес-конференція шефа Пентагону Ллойда Остіна і начальника об`єднаних штабів генерала Брауна за підсумками засідання “Рамштайн – 16” розпочнеться через годину.
Відео зустрічі Зеленського у HQ NATO:

peredplata