Зеленський прибув до у Брюсселя без попереджень і анонсів…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Оце так несподіванка! Зеленський прибув до у Брюсселя без попереджень і анонсів…
Не поспішаючи, збираюсь вранці у штаб-квартиру НАТО, де сьогодні розпочинається засідання міністрів оборони країн у форматі Рамштайн (Контактна група з оборонної допомоги Україні) та міністрів оборони країн НАТО… І раптом, як грім серед ясного неба – звістка від колег із VRT: Володимир Зеленський у Брюсселі!
Президент України Володимир Зеленський перебуває в Брюсселі з неоголошеним візитом. Саме у ці хвилини відбувається зустріч Зеленського із прем’єр-міністром Бельгії Александрoм Де Кроо. На зустрічі присутні міністр закордонних справ пані Хадья Лахбіб, міністр оборони Бельгії Людівіна Дедондер і міністр розвитку співробітництва Кароліна Дженнез.
Наразі відомо лише про першу домовленість Зеленського і Де Кроо – Бельгія готова передати Україні винищувачі F-16 та займеться підготовкою і навчанням українських пілотів..
Відтак Володимир Зеленський прибув у штаб-кватриру НАТО, де його зустрів генсек НАТО Єнс Столтенберг, група журналістів і міністри оборини з 50 країн світу.
Відкриваючи засідання “Рамштайн – 16” у Брюсселі Зеленський виступив перед міністрами, подякував усім учасникам засідання за їх допомогу, порівняв режим Путіна з терористами Хамас, і на завершення ще раз заявив, що Україна зараз є щитом усієї Європи й цивілізованого світу від нападу російських терористів, які є не меш жорстокими і брутальними як терористи Хамас.

peredplata