Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва

Володимир Зеленський та Урсула фон дер Ляєн (Фото:REUTERS/Johanna Geron)

У суботу, 4 листопада, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн прибула до Києва. Про це вона повідомила на своїй сторінці у X (колишній Twitter).

Глава Єврокомісії також оприлюднила фото з президентом України Володимиром Зеленським.

«Приємно повернутися до Києва під час мого шостого візиту під час війни», — написала вона.

Урсула фон дер Ляєн також зазначила, що приїхала до Києва, аби обговорити шлях вступу України до ЄС, фінансову підтримку ЄС для відновлення України «як сучасної процвітаючої демократії» та про те, як надалі «змусити Росію платити за її загарбницьку війну».

 

Депутат Верховної Ради Ярослав Железняк повідомив, що також очікується виступ фон дер Ляєн в українському парламенті.

Раніше повідомлялося, що візит Фон дер Ляєн покликаний надати «остаточні оцінки» про прогрес країни на шляху вступу до Євросоюзу.

Очкується, що 8 листопада ЄС представить звіт про прогрес України в її заявці на членство у блоці.

Оцінка, яку нададуть у ЄС деталізує, наскільки Україна просунулася у виконанні економічних, правових та інших критеріїв, щоб відкрити шлях для початку переговорів про вступ у грудні.

Журналіст Рікард Йозвяк також заявляв, що глава Єврокомісії може приїхати в Україну на початку листопада. Він наголосив, що вона не ухвалила б рішення їхати до Києва майже в той самий час, коли запланована публікація звітів Комісії про розширення, «якби в неї не було хороших новин».

peredplata