“Балакуча голова”. Усик висловився про емоції Ф’юрі на пресконференції та очікування від майбутнього бою

Що ще сказав українець у Лондоні.

Український боксер Олександр Усик висловився про емоції майбутнього суперника Тайсона Ф’юрі на пресконференції та очікування від прийдешнього бою. Сталося це після оголошення дати історичного поєдинку.

Пресконференція в Лондоні була, власне, присвячена офіційному оголошенню дати поєдинку між Усиком, володарем поясів WBA, WBO й IBF, та Ф’юрі, чемпіоном WBC. Боксери зустрінуться в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді 17 лютого 2024 року. Очне протистояння Олександра та Тайсона визначить першого за майже чверть століття абсолютного чемпіона світу в гевівейті.

Захід у Великій Британії відвідали обидва боксери. Це була перша офіційна зустріч Усика та Ф’юрі з кінця жовтня. Саме тоді британець проти ексчемпіона UFC Френсіса Нганну провів виставковий бій, який відвідав українець та робив підказки майбутньому супернику.

 

Під час пресконференції у Лондоні Олександр й Тайсон, окрім власних висловлювань щодо прийдешнього історичного бою, провели битву поглядів, в якій британець спробував використати свою перевагу в зрості (206 см проти 191 см). Протистояння боксерів завершилося сутичкою, в яку довелося втручатися представникам сторін.

Після суперечки Усик розповів про очікування від прийдешнього чемпіонського бою. Зокрема, українець висловив невпевненість в тому, що Ф’юрі зможе використати перевагу в зрості на ринзі.

“Чи я слухаю щось із того, про що каже мені Ф’юрі? Ні, він просто балакуча голова. Людина поводить себе так, коли боїться чи невпевнена в чомусь”, – зазначив Усик.

“Підказки Ф’юрі під час його бою з Нганну? Так, я боявся, що бій може не відбутися. Казав йому, будь ласка, джеб, рухайся. Але для мене це велика можливість — стати абсолютом. Для моєї країни, людей, які захищають Україну”.

“Знаю, що наступний бій Тайсона Ф’юрі буде іншим. Гадаю, що він думав, та це ж боєць ММА, а я чемпіон і так далі. Він був розслабленим у перші три раунди. А після нокдауну зрозумів, що це не шоу, а справжній бій”.

“Немає ніякої долі. Господь дає можливість, а її беру. Дякую богу за все. Очікую неймовірний бій 17 лютого”, – висловив очікування українець.

“Поведінка Ф’юрі під час дуелі поглядів, коли він намагався на мене тиснути зростом? А чи він зможе це зробити [в ринзі]? Не знаю”.

Олександр Усик — Тайсон Ф’юрі: що відомо?

  • Усик (21-0-0, 14 КО) та Ф’юрі (34-0-1, 24 КО) залишаються непереможеними на професійному рингу. Британець лише одного разу звів бій до нічиєї — в грудні 2018 року, коли пояс WBC зберіг американець Деонтей Вайлдер.
  • Бій Усика та Ф’юрі визначить першого абсолютного чемпіона світу в гевівейті в епоху чотирьох основних організацій. Переможець цього поєдинку стане першим абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі після Леннокса Люїса у 1999 році.
  • Усик та Ф’юрі підписали окремі контракти на проведення поєдинку, за який кожен з боксерів отримає різні гонорари.
  • Після оголошення чемпіонського бою між Усиком та Ф’юрі сторони погодили реванш, де, імовірно, не розігруватимуть пояс IBF. Опцію на бій-відповідь зможуть активувати обидва боксери.
 

peredplata