ВАСИЛЬ МИКОЛАЙОВИЧ КИРДИЛЮК

 
23 грудня 2023 року, на 78 році життя, перестало битися серце знаної на Буковині людини, державника, громадського діяча, який понад чверть століття працював в органах державної влади та місцевого самоврядування Василя Миколайович Кирдилюка.
Народився 2 серпня 1946 року в селі Кадубівці Заставнівського району у родині сільських трударів, успадкувавши від батьків уміння і бажання сумлінно працювати, поважати людей, любити Україну. Після закінчення школи працював різноробом на будівництві, служив у Радянській армії, навчаючись на біологічному факультеті Чернівецького держуніверситету був у числі активних учасників та організаторів студентського руху на Буковині, пізнав романтику цілини. Працюючи вже на виробництві, здобув ще одну вищу освіту, у 1985 році закінчив торгово-економічний інститут.
Працював начальником цеху Чернівецького олійно-жирового комбінату, у профспілках – завідувачем відділу організаційно-масової роботи обласного комітету профспілки працівників сільського господарства, інструктором організаційного відділу Чернівецького облвиконкому, керував відділом з обліку і розподілу житлової площі Чернівецького міськвиконкому, очолював підрозділ кадрового забезпечення обласного управління сільського господарства.
Працював також на посадах заступника начальника управління праці та зайнятості населення облдержадміністрації, пенсійного фонду області, керуючим справами виконкому Чернівецької міської ради, обіймав відповідальні посади в обласній раді та облдержадміністрації. З серпня 2002 року був заступником голови, а з вересня 2004 року – першим заступником голови – керівником апарату Чернівецької обласної державної адміністрації.
Вийшовши на пенсію, залишався активною людиною у суспільно-громадському житті, був членом комітету ветеранів праці та дітей війни у Чернівецькій обласній раді Організації ветеранів України.

peredplata