Наші у Давосі

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Давосу:
-Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула в Давос для участі у Всесвітньому економічному форумі…
Від її представників стало відомо, що в Урсули фон дер Ляєн в планах на завтра зазначена зустріч на полях Форуму з президентом України Володимиром Зеленським, який має сьогодні або завтра вранці також прибути в Давос.
Завтра Урсула фон дер Ляєн виступить з промовою на вступній сесії Всесвітнього економічного форуму. Потім у неї буде декілька двосторонніх зустрічей – з президентом України Володимиром Зеленським, прем’єр-міністром Китаю Лі Цянем, держсекретарем США Ентоні Блінкеном, президенткою Угорщини Каталін Новак.
Із цієї адженди випливає, що прем`єр Угорщини Віктор Орбан до Давосу не прибуде. Отже, і “випадкової” зустрічі Орбана з Зеленським також не буде. Хоча сюрпризи можливі.
Президент Зеленський у межах візиту в Давос зустрінеться з головами обох палат парламенту Швейцарії, лідерами партій та президенткою Швейцарії Віолою Амгерд. А також Володимир Зеленський виступить під час сесії Всесвітнього економічного форуму в Давосі та проведе низку двосторонніх зустрічей.
“Український сніданок”, який щороку організовує Віктор Пінчук ніхто не відмінив, але затвердженого списку гостей іще немає.
Коротше, не густо на цю годину.

peredplata