Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу

Легенда українського футболу Андрій Шевченко став новим президентом Української асоціації футболу (УАФ).

На позачерговому Конгресі УАФ у четвер, 25 січня, за його призначення проголосували 93 делегати.

Шевченко – новий президент УАФ

Шевченко запропонував змінити кількість складу президії УАФ – обрати одного першого віцепрезидента та двох віцепрезидентів. Раніше в УАФ було шість перших віцепрезидентів та вісім віцепрезидентів УАФ.

Цю пропозицію підтримали 89 делегатів, ще двоє утрималися, а двоє – не голосували.

На Конгресі затвердили юриста Павла Бойчука першим віцепрезидентом УАФ, а головного тренера збірної України Сергія Реброва та президента Львівської обласної асоціації футболу Олександра Шевченка – віцепрезидентами.

Також до складу Виконкому УАФ було прийнято нових членів. Рішення підтримали 89 голосами проти п’яти.

Так, до складу увійшли: президент Асоціації футзалу України Сергій Владико, керівник УПЛ Євген Дикий, футболіст Олександр Зінченко, рефері Катерина Монзуль, керівник ПФЛ Олександр Каденко, президент Всеукраїнського об’єднання тренерів з футболу Микола Павлов, президент ФК ЛНЗ Андрій Полтавець та заступник голови Апеляційного комітету УАФ Артем Стоянов.

47-річний Андрій Шевченко був єдиним кандидатом на посаду очільника УАФ. За місяць до виборів стало відомо про його висунення усіма постійними членами українського футбольного органу. Згодом і сам Шевченко підтвердив про свій намір брати участь у виборах.

Хочеш відпочити? Заходь на Факти.GAMES!

Напередодні проведення виборів Шевченко провів кілька зустрічей із членами асоціації у Києві, Львові та Харкові.

На посаді президента УАФ Шевченко замінить Андрія Павелка, який обіймав посаду з 2015 року.

Повноваження Павелка, який нині перебуває у СІЗО у справі щодо скандального будівництва заводу з виробництва штучних полів, також припинили під час Конгресу УАФ.

peredplata