У Франції сенсаційно виграють ліві, ультраправі лише треті – екзитпол

 
У ПАРИЖІ НА ПЛОЩІ РЕСПУБЛІКИ НАВКОЛО СТАТУЇ МАРІАННИ ВИСИТЬ ПРАПОР У КОЛЬОРАХ “НАРОДНОГО ФРОНТУ” З НАПИСОМ “7 ЛИПНЯ ГОЛОСУЄМО”, ФОТО NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

У другому турі виборів у Франції на першому місці опиняється альянс лівих сил “Народний фронт”, а правопопулістське “Національне об’єднання” – на третьому місці.

Джерело: прогноз Elabe на замовлення BFMTV, RMC і La Tribune Dimanche, пише “Європейська правда

Деталі: Схожі результати прогнозує також Ifop.

“Національне об’єднання” Ле Пен-Жордана Барделли, якому останні соцопитування прогнозували першість і навіть абсолютну більшість, може опинитися на третьому місці та отримати у парламенті від 115 до 150 місць. 

На першому місці опиняється альянс лівих сил “Народний фронт”, вони можуть отримати у Національній асамблеї 175-205 місць. Для абсолютної більшості необхідно здобути 289 мандатів.

На другій позиції опинився блок пропрезидентських сил “Разом”, їм прогнозують від 150 до 175 місць. 

 

Прогноз Ifop дає лівим від 180 до 215 місць, блоку “Разом” – 150-180 місць, “Національному об’єднанню” – від 150 до 150 мандатів.

Лідер “Нескореної Франції” з альянсу лівих  Жан-Люк Меланшон вже заявив, що президент Емманюель Макрон повинен запросити “Новий народний фронт” керувати країною”.

Прогнози є сенсаційними, оскільки останні опитування свідчили, що “Нацоб’єднання” якщо і не отримає абсолютної більшості, то все ж стане партією з найбільшим представництвом у парламенті.

У першому турі  “Національне об’єднання” та їхні соратники набрали найбільше голосів, зі значним відривом від пропрезидентського блоку.

peredplata