Похорон Ірини Фаріон. З мовознавицею прощаються у Львові, поліція досі шукає її вбивцю

 

Чин похорону Ірини Фаріон розпочався 22 липня о 14:00 в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла у Львові. На прощання з мовознавицею та політикинею, яку у дворі її будинку застрелив невідомий нападник, зібралися сотні людей. Убивцю жінки досі шукають. 

Мережею ширяться фото та відео величезного натовпу, який зібрався біля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла у Львові. Усі вони забралися аби попрощатися з Іриною Фаріон, яку поховають на Личаківському кладовищі. Пишуть, що лік людей, які прийшли віддати мовознавиці останню шану, йде на сотні. Навколло багато правоохоронців.

Повідомляється також, що жінку поховають на центральній алеї, поруч із видатними українськими діячами.

Тим само, пошуки того, хто здійснив смертельний постріл у скроню Фаріон, тривають. Поліція опублікувала орієнтування на підозрюваного, а також фото та відео з ним. 

«Прикмети розшукуваного: вік — близько 20 років, зріст — 170-180 см, худорлявої статури. На момент скоєння злочину був одягнений у спортивні штани темного кольору, чорну кофту з довгим рукавом, зверху якої — футболка червоного кольору з білими смужками на рукавах та написом білими латинськими літерами на лицевій стороні, на голові – панама темного кольору з емблемою по центру, з широкими полями, на ногах — білі високі шкарпетки, кросівки черво-чорні з білою підошвою, на руках — червоні рукавиці», — йдеться у повідомленні в офіційному телеграмі Нацполіції. 

Нагадаємо, невідомий вистрілив Ірині Фаріон у голову 19 липня, коли вона була неподалік під’їзду свого будинку у Львові. Жінку забрали до лікарні ще живою, але в стані глибокої мозкової коми. попри усі зусилля лікарів, за кілька годин її серце зупинилося.

Слідство розглядає кілька версій трагедії та не виключає причетності російських спецслужб.

peredplata