В Албанії великий скандал перед матчем із Україною. П’ятеро людей заарештовано за погрози президенту Федерації через не виклик гравця до збірної

Відзначилися футбольна родина Сельмані

 

«Я лише кілька років тому повернувся до Тирани і не знаю подробиць. Мені лише загалом розповіли цю історію. Головне, що її вирішено», – говорив 2 вересня головний тренер збірної Албанії бразилець Сілвіньо, коментуючи гучну подію, непрямим учасником якої стали він сам і національна команда, прямими – футболісти та президент одного з клубів та керівник Федерації футболу країни Арман Дуке.

 

31 серпня стало відомо, що поліція Тирани заарештувала п’ятьох людей за загрозу Дуці. Заарештовані – президент футбольного клубу Ілірія Назім Сельмані, два його сини, які грають у його команді Браян та Сантьяго Сельмані, а також їхній родич та близький друг – Редін Лочі та Петрит Сельмані. Причина агресії: не виклик ще одного сина Назіма Сельмані – 26-річного воротаря Тирани Джентіна Сельмані, в активі якого чотири матчі за національну команду країни – до збірної на матчі Ліги націй проти України (7 вересня) та Грузії (10 вересня).

За даними ЗМІ, зловмисники спочатку відправляли Дуці текстові повідомлення з непрямими погрозами, а коли керівник ФФА їх проігнорував, вирушили до нього додому в Дурресі, де вже почали погрожувати «наживо». Як зазначається, Дуке відмовився від «прохань» Сельмані та повідомив про інцидент у поліцію.

Сам глава Федерації футболу Албанії інцидент ніяк не коментував, проте був серед почесних гостей на матчі чемпіонату країни Теута – Партизані, що відбувся в суботу, 31 серпня.

Зазначимо, що з албанських команд Сілвіньо запросив до збірної лише двох гравців – захисника Анді Хадроя та хавбека Агіма Зеку. Обидва футболісти представляють Партизані.

Заявка збірної Албанії

Воротарі: Томас Стракоша (АЕК, Греція), Ален Шеррі (Кальярі, Італія), Сімон Сімоні (Інгольштад, Німеччина);

Захисники: Анді Хадрой (Партизані), Берат Джимшиті (Аталанта, Італія), Ельсєїд Хюсай (Лаціо, Італія), Іван Балліу (Райо Вальєкано, Іспанія), Мараш Кумбулла (Еспаньйол, Іспанія),  Адріан Ісмаджі (Емолі, Італія) Маріо Мітай (Аль-Іттіхад, Саудівська Аравія), Енея Міхай (Фамалікан, Португалія);

Півзахисники: Юлбер Рамадані (Лечче, Італія), Себастьян Спахіу (Мес Рефсенджа, Іран), Амір Абраші (Грассхоперс, Швейцариця), Крістіан Аслані (Інтер, Італія), Медон Беріша (Лечче, Італія), Казім Лачі (Спарта) , Недім Байрамі (Рейнджерс, Шотландія), Арбер Ходжа (Динамо Загреб, Хорватія), Агім Зека (Партизані), Мірто Узуні (Гранада, Іспанія), Джасір Асані (Кванджу, Південна Корея);

Нападники: Рей Манай (Сівасспор, Туреччина), Таулянт Сефері (Бодрум, Туреччина).

Україна розпочне шлях у новому сезоні Лізі націй 7 вересня, матчем проти Албанії у Празі.

Синьо-жовті, нагадаємо, проведуть у Празі обидва стартові поєдинки. 10 вересня підопічні Сергія Реброва на тому ж стадіоні Epet Arena зіграють із Чехією.

У жовтні Україна зіграє у Познані з Грузією, після чого проведе другий поєдинок із Чехією у Вроцлаві. Матчі двох заключних турів у групі B1 Ліги націй 2024/2025 Україна зіграє у листопаді цього року.

peredplata

Залишити відповідь