Віктор Дідух у п’ятисетовому матчі здобув золото Паралімпіади-2024 у настільному тенісі

На Паралімпійських іграх 2024, що проходять у французькому Парижі, Україна поповнила медальну скарбничку черговою нагородою.

Про це пише Українська правда.

Віктор Дідух у фінальному матчі з настільного тенісу обіграв китайця Чжао Шуайя. Гра тривала 5 сетів.

Настільний теніс. Чоловіки. Одиночний розряд. Фінал Клас MS8.

Виктор Дідух (Україна) — Чжао Шуай (Китай) 3:2 (11:7 4:11, 11:8, 9:11, 11:8)

На шляху до фіналу 37-річний параспортсмен обіграв француза Тома Буве, у чвертьфіналі зробив неймовірний камбек проти шведа Еміля Андерссона, а у 1/2 фіналу здолав представника Тайланду Пісіта Вангпхонпханасірі.

Зазначимо, що у перші дні Паралімпійських ігор 2024 Віктор Дідух приніс Україні медаль. Він у парі з Іриною Шинкарьовою виборов бронзу у міксті.

Віктор Дідух на Паралімпіаді-2016 у складі чоловічої збірної також ставав золотим медалістом. У Токіо-2020 настільний тенісист здобув дві срібні медалі. Варто згадати, що у фіналі Паралімпійських ігор 2020 українця здолав саме Чжао Шуай.

У настільному тенісі скарбничка України сьогодні поповниться ще однією нагородою. Марина Литовченко у фінальній зустрічі класу WS6 зустрінеться з представницею Іраку Аль-Даєні Найлою. Додамо, що Литовченко є бронзовою призеркою у Ріо-2016 та чемпіонкою Олімпіади-2020 (пройшла у 2021 році через пандемію коронавірусу).

Віктор Дідух увійшов в історію, здобувши золоту медаль 🥇на Олімпійських іграх! Його фінальний матч проти китайського спортсмена став справжньою демонстрацією сили, витримки і бездоганної тактики. Противник був надзвичайно складним – китайський гравець відомий своїми блискавичними ударами та стратегічною грою, але Віктор показав, що український дух непереможний.
Ця перемога – не лише його особистий тріумф, а й велика гордість для України🇺🇦. Віктор показав усьому світу, що навіть у найбільш напружених ситуаціях, завдяки наполегливості, рішучості та вірі в свої сили, можна досягти неможливого. Це золото надихає і мотивує нове покоління спортсменів, які мріють про такі ж великі досягнення.
Це не просто медаль🏅 — це символ героїзму, непохитної віри у власні сили і приклад для кожного, хто бореться за свою мрію до останнього.
Вітаємо з цим визначним досягненням не лише Віктора Дідуха, але й його особистого тренера Олександра Дідуха, чия відданість і наполегливість стали ключем до цього успіху. Особливі слова вдячності старшому тренеру національної збірної команди України Юрію Гусєву, який вів Віктора на цьому складному шляху до вершини. Неможливо не згадати рідних Віктора, чия постійна підтримка, терпіння та віра у його можливості стали невід’ємною частиною цієї перемоги. Вони всі разом творили цей історичний момент, що надихає тисячі українців!
Вітаємо ВІКТОРА ДІДУХА та МАКСИМА НІКОЛЕНКА  з медалями Паралімпіади Парижу! 
Виступаючи у класі MS8 обидва наших спортсмена дісталися п’єдесталу нагородження! ВІКТОР ДІДУХ – чемпіон  Максим Ніколенко – третє місце! Половина п’єдесталу – українська! 
Супер результат! Велике дякую від всіх уболівальників настільного тенісу України

peredplata

Залишити відповідь