\”Інтер\” похоронив МІНСТЕЦЯ

"Інтер" похоронив МІНСТЕЦЯНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Тим часом як міністр інформполітики Юрій Стець жує соплі – Серкретар РНБО Олександр Турчинов вимагає позбавлення телеканалу \”Інтер\” ліцензії на телетрансляцію.

Офіційний сайт РНБО України опублікував лист Олександра Турчинова голові Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрію Артеменко. У своєму листі Турчинов звинувачує телеканал \”Інтер\” в антидержавній діяльності.

Як приклад глава РНБО навів трансляцію від 31 грудня 2014 року, під час якої телеканал транслював \”низькопробні виступи громадян Російської Федерації, які неприховано підтримують терористичну діяльність на Сході України\”.

На думку Турчинова, подібні трансляції ображають почуття більшості українців. А каналу варто анулювати ліцензію, \”щоб унеможливити надалі подібні деструктивні прояви\”.

Не вірив що проект \”МінСтець\” буде реалізованим. Мої прогнози не примусили довго чекати на підтвердження. Таке міністерство не може ефективно протидіяти російській пропаганді без підпорядкованих йому ЗМІ: телеканалів, газет, радіамовлення, інтернет ресурсів… а це не одна сотня мільйонів Євро, яких у бюджеті нема.

І не варто було вигадувати цього ровера й не знати що з ним і як робити. Я б на місці Юрія Стеця спробував би зв\’язатись з 15-м департаментом ЦРУ та інформаційними департаментами Держдепу США і Ради нацбезпеки і оборони США, де могли б пояснити Юрію Стецю як створити потужну українську контрпропагандистську машину і як вона мала б працювати.

Чому 15 департамент ЦРУ? Цей департамент ще називають департаментом комуністичної та кремлівської контрпропаганди, саме він займався створенням і координацією роботи Радіо Свобода/Вiльна Європа ( Radio Free Europe/Radio Liberty ), Radio Svoboda в роки \”Холодної війни\”. До падіння Берлінського муру Радіо Свобода/Вiльна Європа , яка роками вела ідеологічну війну з СРСР напряму фінансувалась з бюджету ЦРУ. Згодом Радіо Свобода/Вiльна Європа перейшла на фінансування Конгресом США.

Чому управління інформації Держдепу США? Держдеп США має пряме відношення до фінансування і редакційної політики раідіо Голос Америки (Voice of America (VOA)).

А що ми бачимо? \”Інтер\” здійснив інформаційну провокацію в рамках законодавства України. Через скандальний новорічний випуск ніхто не може відібрати у нього ліцензію на мовлення. Інакше це суди, розголос, засудження таких дій України усіма країнами світу. Для того щоб подібний провокативний російський, антиукраїнський контент не з\’являвся в українському медіа-просторі слід не винаходити ровер. чи відкривати нову Америку, а піти шляхом Литви, Естонії, Грузії. Тобто, насамперед слід підготувати і ухвалити у Верховній раді Закон про заборону російського аудіовізуального контенту в українських ЗМІ.

Агов, народні депутати, Сергій Лещенко, Мустафа Найем, Тетяна Чорновол, Микола Княжицький!… Хто там ще з журналістів які тямлять у цьому?

peredplata