Кому важче знайти роботу: рейтинг найконкурентніших проф. сфер у серпні

Кому важче знайти роботу: рейтинг найконкурентніших проф. сфер у серпніТрадиційне літнє падіння активності пошукачів та роботодавців призвело до зниження конкуренції за робочі місця. За даними Міжнародного кадрового порталу hh.ua, у серпні кількість нових вакансій і резюме майже не змінилась. Протягом усього літа hh.Індекс (відношення кількості резюме до кількості вакансій) перебував в межах стабільних показників. Зараз на одну вакансію по Україні в середньому претендує 3 вільних спеціалісти.

Як і раніше, найнижча конкуренція спостерігається переважно в західних регіонах – Тернопільській, Львівській, Івано-Франківській та Закарпатській областях. Також в ТОП-5 найменш конкурентних міст увійшов Хмельницький.

Найважче знайти роботу жителям Києва та Київської області. Ненабагато відстають Суми, Запоріжжя, Чернігів та Харків. Практично не змінилась ситуація у зоні ведення бойових дій. Донецьк і Луганськ продовжують бути лідерами за показниками конкуренції. В середньому на одну вакансію тут припадає 12-13 осіб.

Не відбулося змін і в рейтингу проф. сфер з найвищою конкуренцією. Як і раніше сюди входять топ-менеджери, юристи, спеціалісти-початківці, бухгалтери і фінансисти, а також висококваліфіковані спеціалісти на виробництві.

Топ-5 проф. сфер з найвищою конкуренцією:

Вищий менеджмент – 11,9
Юристи – 6,4
Початок кар’єри, студенти – 4,9
Бухгалтерія, управлінський звіт, фінанси підприємства – 3,3
Виробництво – 3,2

Завершення курортного сезону і скорочення числа резюме призвело до зниження конкуренції серед представників туристичної галузі. У серпні проф. сфера «Туризм, готелі, ресторани» увійшла в п\’ятірку рейтингу галузей з найнижчою конкуренцією.
Також у зв\’язку зі збільшенням числа вакансій стало простіше знайти роботу в автомобільній галузі. Залишаються найбільш низькоконкурентними проф. сферами продажі, страхування і робітничий персонал.

Топ-5 професійних сфер з найнижчою конкуренцією:

Туризм, готелі, ресторани – 0,9
Продажі – 0,9
Автомобільний сервіс 0,7
Страхування 0,6
Робітничий персонал 0,5

Дані були отримані в результаті аналізу бази даних вакансій і резюме Міжнародного кадрового порталу hh.ua в серпні 2016 року.

HeadHunter Україна входить до складу найбільшого об’єднання рекрутингових проектів із восьми країн Європи та Азії з найширшою базою резюме на території Балтії та СНД — понад 20 млн.
З допомогою hh.ua більше 41 000 компаній шукають спеціалістів по 28 напрямках. До їхніх послуг пропонується понад 877 000 професійно складених резюме, які пройшли ручну модерацію HR-спеціалістів HeadHunter.
Основу пошукацької аудиторії сайту складають висококваліфіковані спеціалісти різного профілю. На сьогодні hh.ua володіє найчисленнішою аудиторією кандидатів ТОП-рівня та спеціалістів «західного взірця».
Усі проекти HeadHunter розміщені на єдиній онлайн-платформі. Робота з нами — це можливість публікувати вакансій та переглядати резюме у всіх країнах присутності HeadHunter з одного вікна.
На ринку міжнародного інтернет-рекрутменту HeadHunter Україна відомий не тільки роботою кадрового порталу, але й реалізацією багатьох успішних проектів. З 2006 року розгорнулась дослідницька діяльність компанії, спрямована на глибинний аналіз поточних тенденцій ринку праці й прогнозування його розвитку. У той же час була заснована міжнародна «Премія HR-бренд» — єдиний професійний конкурс в області побудови репутації роботодавця.
У кожній кар’єрі є hh.ua!

Джерело: hh.ua

peredplata