Зеленський вирвався в лідери президентського рейтингу – соціологи

Керівник «Студії «Квартал 95» Володимир Зеленський лідирує серед кандидатів у президенти України. За нього готові віддати голоси 19% респондентів, які визначилися і готові голосувати на виборах. Про це йдеться в дослідженні «Моніторинг електоральних настроїв українців: січень 2019» соціологічної групи «Рейтинг».

Слідом за Зеленським у рейтингу йде лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко, за даними опитування, за неї готові проголосувати 18,2% респондентів, які визначилися з вибором. На третьому місці президент Петро Порошенко — за нього готові віддати свої голоси 15,1%. Далі йдуть відповідно: лідер Опозиційної платформи — За життя» Юрій Бойко — 10,0%, голова «Громадянської позиції» Анатолій Гриценко — 8,5%, лідер РПЛ Олег Ляшко — 7,0%, лідер партії «Наші» Євген Мураєв — 3,6%, кандидат від партії «УКРОП» Олександр Шевченко – 2,9%, лідер «Самопомочі» Андрій Садовий — 2,7%, кандидат від «Опозиційного блоку» Олександр Вілкул — 2,6%.

Ratinggroup.ua

«Зеленський має відносно високі електоральні показники серед виборців на півдні і сході України, в Києві – ділить першість з Порошенком, на Донбасі – високі показники у Юрія Бойко. Тимошенко лідирує у Центрі і на Півночі, на Заході – поділяє лідерство з Порошенком», — йдеться в матеріалах опитування.

Крім того, Порошенко утримує лідерство серед виборців Галичини.

Ratinggroup.ua

На питання — за кого б ви проголосували у другому турі президентських виборів більшість опитаних віддала перевагу Тимошенко. В парі з Порошенком її результат 27% проти 18%, з Бойко — 28% проти 18%. В парі з Зеленським 29% проти 24%.

Володимир Зеленський також перемагає у парах Порошенко — 34% проти 20% і Бойко — 33% проти 17%.

В парі Бойко — Порошенко чинний президент лідирує з невеликою різницею (23% проти 21%).

Ratinggroup.ua

Також 67% опитаних зазначили, що Україні потрібен лідер, який здатний об’єднати, примирити і заспокоїти суспільство. 24% – за лідера, схильного до диктатури і жорсткого наведення порядку. 43% надалі бачать лідером країни політика з досвідом управління країною, зате 45% вважають, що президентом має стати нова особистість, навіть без досвіду державного управління.

peredplata