Зеленський: Пан Коломойський не є президентом України

Президент Володимир Зеленський каже, що геополітичний вектор країни стосовно зближення з Європою чи Росією визначає народ, а не олігарх Ігор Коломойський.

Джерело: глава держави на брифінгу 26 листопада в Таллінні

Деталі: Відповідаючи на запитання журналістів щодо ставлення до висловів Коломойського про те, що Україні варто повернутись до зближення з Росією, Зеленський нагадав, хто займає найвищу посаду і хто визначає геополітику країни.

Пряма мова: “Стосовно пана Коломойського. Ви сказали, що він мене підтримував… До речі мене підтримали 73% українців. І якщо серед них був пан Коломойський, я дуже радий. Пан Коломойський не є президентом України, він є громадянином, а більшість громадян України обрали європейську інтеграцію і курс на Євросоюз. Саме народ України обирає, куди нам піти. З Росією у нас дуже складна ситуація, ми почали діалог, який буде розпочато (очевидно, малося на увазі продовжено -ред.) на нормандській зустрічі чотирьох лідерів”.

Що передувало: В інтерв’ю The New York Times Коломойський заявив, що Україні пора відмовитися від Заходу і налагоджувати відносини з Росією. За його словами, відновлення зв’язків з РФ стало необхідним для економічного виживання України. На думку олігарха “рана війни заживе”.

Реагуючи на ці слова, президент Володимир Зеленський заявив, що це його пріоритет як очільника держави відповідати за міжнародний вектор України, а не олігарха Коломойського.

Валентина Романенко, УП
 

peredplata