Помпео пообіцяв, що військова допомога США Україні буде продовжена.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає : 

-Державний секретар США Майк Помпео запевнив керівництво України, що США і надалі виконуватимуть зобов’язання щодо фінансової підтримки безпеки України.

Про це він заявив, 31 січня на спільному брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським у Києві.

“З січня 2017 року ми надали понад 1 мільярд доларів допомоги в сфері безпеки. Це зобов’язання зберігається. Ми будемо зберігати підтримку дипломатичного рішення спровокованого Росією конфлікту в Україні, і ми будемо зберігати фінансову підтримку України для її безпеки”, – зазначив Помпео.

Він додав, що США не погодяться на щось інше, поки не буде повного відновлення контролю України над її суверенною територією.

При цьому Державний секретар Сполучених Штатів Америки Майк Помпео заявив, що Україна є бастіоном між свободою і тоталітаризмом у Східній Європі

Раніше Rostyslav Demchuk вже повідомляв Помпео і міністр закордонних справ України Вадим Пристайко на зустрічі в Києві обговорили розвиток військового і економічного співробітництва між країнами.

Держсекретар США знову заявив про незмінну підтримку Сполученими Штатами України у протидії «російської агресії», відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності України,

 посилення оборонних можливостей України та імплементації важливих реформ.

 

peredplata