Портников: Те, що ми бачимо сьогодні в Україні — це управління мафії, котра підпорядкувала собі державу

Віталій Портников заявив в інтерв’ю виданню «Обозреватель», що українцям потрібно зрозуміти одну просту річ — після того, як президентом став Володимир Зеленський, в країні немає ніякого уряду. На думку політичного оглядача, зараз ми живемо саме в такій реальності.

Те, що ми бачимо сьогодні в Україні — це управління мафії, котра підпорядкувала собі державу за допомогою виборців. Такі приклади були і в історії ряду інших країн, і в першу чергу тут слід виділити Італію. В Україні влада узурпована невеликою групою осіб, в тому числі і самим президентом. При цьому глава держави бере на себе функції, які не прописані в Конституції.

Уряд в захопленій країні носить суто декоративний характер. У складі Кабміну можуть бути різні люди — технократи, представники олігархів, і так далі. Головне в тому, що можливості уряду, в тому числі, і в плані прийняття рішень, дуже обмежені. Всі реальні рішення приймають в Офісі президента, самим Зеленським, і спрямовані вони на обслуговування олігархічних кланів, які допомогли нинішньому президенту перемогти на виборах.

 

peredplata