.На сайті Лаври «підмінили» хворих митрополитів Онуфрія та Павла

 

Через епідемію коронавірусу життя у Києво-Печерській лаврі «зупинилося». Про це повідомляє Главком.

Сайт Києво-Печерської лаври почав ставити минулорічні великодні новини, аби віряни під час свят не помітили відсутності Предстоятеля. Серед таких повідомлень – привітання Предстоятеля Церкви Московського Патріархату в Україні, митрополита Онуфрія 30 квітня 2019 року. Воно сьогодні фігурує на першій сторінці веб-сайту Лаври.

«Традиційно на другий день Світлого Христового Воскресіння після звершення Пасхальної вечірні Предстоятеля Української Православної Церкви Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія привітали з Великоднем священнослужителі та паства Київської єпархії УПЦ», ідеться у новині, датованій квітнем 2019 року. Також на сайті іде мова про молебень і привітання на адресу Предстоятеля Церкви від імені настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита Павла від 27 квітня 2019 року. Відомо, що митрополит захворів на коронавірус і не зміг узяти участь у святкових заходах до Великодня у 2020 році.

 

Раніше на головній сторінці сайту Києво-Печерської Лаври його упорядники розмістили привітання з Великоднем від іменні настоятеля монастиря митрополита Павла, яке також датується 2019 роком.

Як РІСУ інформувала, головні Великодні Богослужіння в УПЦ МП відбулися без присутності Митрополита Онуфрія, хоча й Українська Православна Церква Московського Патріархату заперечила таємну госпіталізацію митрополитів Онуфрія і Антонія через коронавірус.

peredplata