НА БУКОВИНІ ЛІКАРЯМ ПЕРЕДАЛИ 500 ЗАХИСНИХ КОСТЮМІВ ВІД ПОРОШЕНКА.

У Чернівецькій області за підтримки Фонду Порошенка та компанії Roshen “Європейська Солідарність” передала 500 комплектів захисних костюмів та окулярів для медичних працівників закладів охорони здоров’я. Представники партії передали їх місцевим лікарням в різних районах області.

Головний лікар Чернівецької міської дитячої поліклініки Іван Хорошенюк наголосив, що лікарі зараз на передовій боротьбі з епідемією і важливо, щоб вони були захищені.

“Вся первинна медицина, лікарі швидкої медичної допомоги зараз також стикаються з коронавірусом. Адже ми також виїжджаємо на виклики до хворих, наші лікарі роблять забір матеріалу для вірусологічної лабораторії. Тому нашим лікарям дуже потрібен захист, і ми дякуємо вам і Фонду за підтримку”, – сказав він.

Перебуваючи в Кіцманській центральній районній лікарні, голова Чернівецької територіальної організації партії Михайло Павлюк подякував лікарям за важку працю і відданість справі.

“Дякую вам за те, що ви робите, захищаючи здоров’я буковинців. Медики зараз під найбільшим ударом і, на жаль, ситуація показує, що і в Чернівецькій області, і в Україні загалом, є дуже багато хворих лікарів. Тому вся увага і підтримка з нашого боку зараз лікарям. Я маю зараз доручення від Фонду Порошенка передати вашій районній лікарні 100 якісних захисних костюмів та окуляри для медичних працівників, щоб вони відчували себе захищеними. Знайте, що наша команда готова вас підтримати у цей складний період”, – звернувся він.

Першу партію захисних костюмів від Фонду Порошенка отримала і Чернівецька міська дитяча поліклініка. Допомогу передав очільник міської організації партії Василь Максимюк.

“Зважаючи на те, що основним напрямком допомоги були лікарні, де безпосередньо контактують з коронавірусом, за нашої ініціативи вдалось також виділити 100 захисних костюмів та окуляри міській дитячій поліклініці. Взагалі, маємо надію, що поширення коронавірусу буде зменшуватись, а епідемія якомога швидше завершиться”, – наголосив він.

Заступник голови Чернівецької міської організації партії Сергій Бостан, звертаючись до лікарів, сказав: “Ваша робота є надзвичайно важливою, адже медичні працівники реально зараз знаходяться на передовій. Тому бажаємо вам бути здоровими, берегти себе і мати можливість лікувати й захищати людей”.

Головний лікар Хотинської ЦРЛ Юрій Пасічник ознайомив із загальною ситуацією по коронавірусу в районі: “Ми неодноразово звертались через ЗМІ із закликами до людей залишатися вдома, дотримуватись карантину. Наразі в районі 138 хворих, 7 пацієнтів лежать в лікарні, у 3 з них підтверджений коронавірус. Наразі кількість хворих дещо пішла на спад, тому якщо ситуація не зміниться після свят, то матимемо непогану тенденцію”.

Представників партії «Європейська Солідарність» в Новоселиці зустрів місцевий голова райдержадміністрації Олег Мельничук, який зазначив, що засоби індивідуального захисту потрібні в якомога більшій кількості.

“Ми щиро вдячні абсолютно всім, хто допомагає районній лікарні. Намагаємось, так само, забезпечувати всім необхідним, вдячні за благодійну допомогу”, – наголосив він.

Своєю чергою, активіст партії Сергій Добржанський відзначив: “Сьогодні ми передаємо захисні костюми й окуляри районним лікарням в Кіцмані, Сторожинці, Хотині й зараз в Новоселиці. Ситуація з великою чисельністю хворих лікарів нас найбільше насторожує. Лікарі мають бути захищені. Бажаємо вам здоров’я і тримаємося разом, щоб подолати цю недугу”.

Загалом, за підтримки Фонду Порошенка, компанії Roshen та “Європейської Солідарності” вже 3500 захисних костюмів доставлено до обласних, районних та міських комунальних медичних установ Буковини.

peredplata