На Буковині призначено уповноваженого з контролю за дотриманням поліцейськими прав людини

Відповідно до наказу Голови НПУ Ігоря Клименка, опікуватися правами людей під час застосування поліцейських заходів на території Чернівецької області буде підполковник поліції Микола Дмитрович Бугай. В органах внутрішніх справ правоохоронець несе службу вже 26 років. Упродовж восьми з них він курував діяльність ізоляторів тимчасового тримання та конвойних підрозділів поліції Чернівецької області – Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області.

Реалізовуючи на території Буковини завдання Управління дотримання прав людини НПУ, Микола Бугай тепер контролює:

        дотримання прав людини під час застосування поліцейських заходів в процесі виконання службових обов’язків;

        роботу органів і підрозділів поліції з питань охорони затриманих, засуджених осіб, їх конвоювання та забезпечення виконання постанов суду про адміністративний арешт;

        забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків, недопущення й усунення проявів дискримінації в діяльності поліції.

Також Микола Бугай координує здійснення буковинськими поліцейськими заходів з протидії та запобігання домашньому насильству.

У разі порушення співробітниками поліції ваших прав і свобод – звертайтеся за номером телефона (0372) 59-15-09.

Особистий прийом громадян здійснюється за попередньою домовленістю щотижнево в середу з 09:00 до 13:00 та в четвер з 14:00 до 18:00 за адресою: м. Чернівці, вул. Головна, 24.

 

peredplata