Пів тисячі хворих медиків: у яких лікарнях Буковини найбільше хворіють працівники.

Станом на 7 червня в Україні понад 5 тисяч хворих лікарів, на Буковині – 551 хворий медик. Це найбільша кількість хворих медиків в Україні.

Найбільше захворіло лікарів в обласній лікарні та на швидкій допомозі.

Про це йдеться у відповіді на запит “МБ”, наданим департаментом охорони здоров’я Чернівецької ОДА.

 

Найбільше медиків захворіло в обласній лікарні – 87 осіб. Також значна кількість хворих медиків у Чернівецькому центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф – понад 70 випадків.

За весь період в області п’ять медиків померли від COVID-19. Причому в трьох летальних випадках встановили, що випадки смертей не пов’язані з виконанням професійних обов’язків.

Пів тисячі хворих медиків: у яких лікарнях Буковини найбільше хворіють працівники

Майже у кожному медичному закладі Чернівців теж є хворі медики – понад 70 осіб.

Найбільша кількість хворих була зареєстрована у міській лікарні №1.

На COVID-19 тут захворіло 35 медпрацівників: 12 лікарів, 18 осіб середнього медперсоналу та 5 осіб молодшого медперсоналу. Всі вони інфікувалися на робочих місцях. Наразі майже всі медичні працівники лікарні повернулися до роботи.

Також захворіли медики у міській поліклініці №1 – 13 медичних працівників, у пологовому будинку №2 – 9 медпрацівників, у поліклініці №3 – 4 медпрацівника.

Iз загальної кiлькостi хворих лікарів чернівецьких медзакладів чотири медпрацівника лiкувалися в стацiонарних умовах, двом надавалася медична допомога у реанiмацiйних вiддiленнях.

Середнiй вік медиків, які захворiли, – 50 років і більше. Переважно це жінки.

Bci медичнi працiвники приступили до роботи, за винятком чотирьох осіб, якi продовжують лiкуватися амбулаторно.

В управлінні держпраці Чернівецької області зареєстровано 238 повідомлень про гостре професійне захворювання, по яким проводиться комісійне розслідування.

Раніше повідомлялося про значну кількість медичних працівників, які звільнилися під час карантину з лікарень Чернівецької області.

peredplata