Іван Рибак – колегам депутатам: “Допоможіть людям Буковини, які терплять від стихії”

Безліч підтоплених будинковолодінь, знищений урожай на городах місцевих мешканців, сотні кілометрів зіпсованих інтенсивними дощами та паводком доріг – мільйонні чи навіть мільярдні збитки зазнала Буковина за останні дні. Причини звісно, не обговорює лише лінивий, а от про ліквідацію наслідків поки не говорить ніхто.
Я не буду критикувати наших місцевих нардепів за бездіяльність, але хочу звернутися до них із проханням. Відосики у Facebook щоп’ять хвилин про те, як ви дивитесь на «велику воду» , та перерозхід коштів на канцтовари людям не допоможуть. Я розумію, що у декого виникло бажання попіаритись на горі людей, показати як ти разом з ними засипаєш пісок у мішки і укріплюєш дамби, але функція депутата в іншому. Ви просто повинні вже бути в Києві, спілкуватися з урядовцями і донести саме до цих людей інформацію про реальний стан справ у регіоні, бо саме ці люди будуть приймати рішення про виділення коштів з резервного фонду держбюджету.
Вчора та сьогодні отримую дзвінки від постраждалих буковинців та керівників органів місцевої влади Вижниччини, Кіцманщини, Путильщини та Сторожинеччини з проханнями підтримки.
Я завжди був і залишаюсь людиною якій не байдуже людське горе і доля краю. Так і сьогодні розумію, що потрібна допомога, тому провів ряд зустрічей у Києві в Центральних органах виконавчої влади з приводу паводків на Західній Україні, отримав запевнення у підтримці та не зволіканні з вирішенням даної проблеми. Окрема зустріч з заступником голови Держводагенства Михайлом Хорєв вселяє надію у відбудову водної інфраструктури регіону, дамб та інших гідроспоруд на які прийнято рішення виділити майже 58млн.грн., для Буковинського регіону після комісії ТЕБ та НС під головуванням Прем’єр-міністра України. Для якомога швидкого реагування Київ очікує документацію від регіональної влади, акти обстеження та дефектні акти, що підтверджують розміри завданих збитків, узагальнені кошторисні розрахунки на проведення аварійно-відбудовних робіт відповідно до постанови КМУ 415 від 29.03.2002р. «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету».
Працюю далі!

P.S.Максим Заремський, Георгій Мазурашу – звертайтесь, готовий допомогти та порадити!

Світлина від Ivan Rybak.
 
 
 

peredplata