На Буковині 157 осіб з інвалідністю знайшли роботу за сприяння служби зайнятості

З початку 2020 року послугами Чернівецької обласної служби зайнятості скористалися понад 914 безробітних з інвалідністю, з них 157 осіб – працевлаштовані. До громадських та інших робіт тимчасового характеру залучена 31 особа, професійне навчання проходили 20 безробітних. Профорієнтаційними послугами охоплено 764 шукачі роботи цієї категорії.

–         Працевлаштування людей з інвалідністю – важливий напрямок роботи служби зайнятості. Наші фахівці проводять системну роз’яснювальну роботу з роботодавцями щодо працевлаштування та створення нових робочих місць для осіб з інвалідністю. Як результат – троє безробітних у цьому році працевлаштовані з компенсацією єдиного соціального внеску роботодавцям та суб’єктам малого підприємництва за створення нових робочих місць. На початку року жителька Сокирянщини отримала одноразово виплату допомоги для відкриття власної справи та обрала для сфери діяльності – надання послуг мобільного харчування, – зазначає директорка Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

Для ефективного працевлаштування окремих категорій зареєстрованих безробітних, успішної їх  адаптації та закріплення на робочому місці фахівці служби зайнятості здійснюють індивідуальний супровід окремих категорій населення, в тому числі осіб з інвалідністю. У 2020 році таким супроводом охоплено 55 осіб з інвалідністю.

Станом на 2 грудня  2020 року послуги Чернівецької обласної служби зайнятості отримують 404 особи, з них статус безробітного має 331 особа з інвалідністю. Допомогу по безробіттю отримує 310 осіб. Кількість вакансій, на які могли бути працевлаштовані особи з інвалідністю (за інформацією роботодавців), становить 70 одиниць. Для цієї категорії осіб є пропозиції роботи торговельних агентів, електромеханіків, електромонтажників-схемників, контролерів енергонагляду, продавців продовольчих товарів, швачок. З початку року роботодавці подали інформацію по 253 вакансії, на які готові працевлаштувати осіб з інвалідністю.

 

Сектор інформаційної роботи Чернівецького обласного центру зайнятості.

 

peredplata