Земля в Непоротовому і хабар голові

Земля в Непоротовому і хабар головіСело Непоротове Сокирянського району має дорогу землю. Там ще з часів Союзу споруджували будинки відпочинку на Дністрі, дачі.

Ціна землі за незалежності України тут зросла в десятки разів. Кожному голові свербіли руки і кишені, аби щось урвати, поки при владі. А Непоротове має всього 121 мешканця. Належить до Михалківської сільради. Колись там був головою Іван Миколайович Бужак. Але попався він на хабарі за землю. Взяв у когось там 10 000 доларів. І його взяли під білі рученьки. Це ще за часів партії регіонів було у 2013-2014 рр. Засудили сараку на 5 років тюрми. Але, як у нас ведеться, строк дали умовний.

Про хабар ціла детективна історія вийшла. Кажуть, коли брали Бужака у Чернівцях на мості, він долари викинув у ріку Прут. Люди виловлювали їх з води. Після того, як засудили голову, він працював у школі. Тепер возить дітей. Не відаю, чи можна хабарнику дітей возити чи ні, але він їх возить.

А проблема там , у Непоротовому з землею не вщухає. Вже після суду старого голови Михалківська сільрада у травні 2014 року роздавала землі селянам.
В урочищі «Кар\’єр» трьом особам дали по 25 сотих землі для ведення особистого селянського господарства. Люди взялися впорядковувати свої ділянки. Вони розчищали їх від чагарників, від бур’янів, підживлювали, орали і сіяли збіжжя. Сплачували справно податки і якісно обробляли землю.

Спочатку були умови, аби цю землю не приватизували. Вона розташована за межами села. Згодом у законодавстві щось змінилося. І у 2016 році людям дозволили приватизацію. Після цього почалися справжні кримінальні історії.

Про це до редакції писали селяни Непоротового Людмила Трач, Віталій Скрипнік, Дмитро Гуменюк та інші:
«Коли ми звернулися до сільради за відповідними документами, нам відмовили. Тоді ми звернулися до Сокирянської РДА у земельний відділ. А там сказали, що ця наша земля уже приватизована Бужаком (?!)…»

Та не все зрозуміло, як це той Бужак, що був головою, одержав землю і передав її сину Миколі. Але то вже не має значення. Бо 71 сота безцінної землі, яка коштує щонайменше 110 000 доларів США, віддана у «надійні руки».

Люди почали бити на сполох. Але і у селі, і у районі, і в області отримують відписки. Звернення до прокурора і до поліції не дають результатів.
Аби трохи заспокоїти (а, швидше за все, обдурити людей) селянам повідомили, що землю передадуть воїнам АТО.
Це брехня!

Непоротовські ділки прикрилися святим іменем захисників України і за їхніми спинами обкрадають українські землі.
Дуже дивно, що навіть тоді, коли Бужак уже приватизував землю, селянам нібито дозволили її приватизувати. Ось документ з сільради виданий Скрипніку Р. В. від 29 листопада 2016 року.

Земля в Непоротовому і хабар голові

Ще цинічнішим виглядає документ з Держкадастру від 17 лютого 2017 року. Знову, на уже рік як землю приватизував Бужак, селянину Скрипніку дають дозвіл її приватизувати.

Земля в Непоротовому і хабар голові

Це що таке було? Знущання над людьми? Чи непрофесіоналізм голови сільради та керівників Держкадастру?!

Насправді у Непоротовому є новий кримінал. Що на це скаже прокурор?

Петро Кобевко

peredplata