Хотів перейти Прут вбрід: буковинець ледь не загинув на острівці посеред річки.

1 травня о 23 годині 05 хвилин на спецлінію 101 надійшло повідомлення, що біля с. Мамаїцві Мамаївської ОТГ Чернівецького району на острівці посеред річки перебуває чоловік та потребує допомоги. Як з’ясувалося, 35-річний чоловік хотів перейти річку Прут вбрід, щоб скоротити шлях йдучи додому в с. Стрілецький Кут.  Доходячи до острівця посередині річки він впав у воду, на щастя, йому вдалося вибратися із води та при цьому він повністю намочив весь одяг. Чоловік тривалий час перебував на острівцю, адже не зміг  одразу зателефонувати з мобільного телефону, що намочився у воді,  до служби порятунку.

На той момент життя людини опинилося в великій небезпеці, адже сильна, стрімка течія річки не дозволяла йому продовжити рух, а рівень води постійно підіймався, поступово затоплюючи острівець. Коли  чоловіку вдалося зателефонувати до рятувальників, на місце події негайно було направлено рятувальників 3 державної пожежно-рятувальної частини  та гірського пошуково-рятувального відділення Аварійно-рятувального загону.

Рятувальні роботи ускладнювалися темною порою доби, потерпілий не міг точно вказати місце свого перебування, тому рятувальникам довелося  відшукувати його вздовж берега річки. Знайшовши чоловіка на острівцю рятувальники заспокоїли його та приступили до його порятунку. Докладаючи чималих зусиль та долаючи стрімку течію рятувальники гірського пошуково-рятувального відділення з допомогою плавзасобу дісталися до острівця, надали потерпілому необхідну допомогу, першочергово рятувальники дали  одяг, щоб він міг зігрітися та перевезли чоловіка до берега.  Надавши всю необхідну допомогу потерпілому та переконавшись, що його життю нічого не загрожує, рятувальники відвезли чоловіка додому.

peredplata