Олімпіада-2020: прогноз на кількість медалей України від The Associated Press.

Видання The Associated Press зробило прогноз щодо того, хто та скільки медалей має здобути на Олімпійських Іграх у Токіо.

З п’ятниці, 23 липня, у Токіо офіційно розпочинаються Олімпійські Ігри. На змаганнях виступатимуть понад 11.2 тисяч спортсменів, які представлятимуть 206 країн світу.

На Олімпіаді-2020 збірна України буде представлена 158 спортсменами, що є найменшим показником за всю історію виступів на турнірі. На Олімпійських Іграх-2016, які відбулися у Ріо-де-Жанейро, Україну представили 206 спортсменів, які сумарно здобули 11 нагород.

Попри те, що у Токіо виступить менша кількість українських спортсменів, видання The Associated Press прогнозує Україні більшу кількість медалей – 14. А замість двох золотих нагород, які українці виграли у 2016 році, з Токіо спортсмени мають повернутися з трьома.

Хто має виграти медалі у складі України за прогнозом The Associated Press?

З 14 нагород, які прогнозують Україні, три мають бути золотими, сім – срібних, ще чотири мають бути бронзовими.

Найбільшу кількість нагород (по дві) Україна має здобути у дзюдо, легкій атлетиці, плаванні та фехтуванні. Причому у плаванні це має зробити Михайло Романчук – українському плавцю прогнозують два “срібла” на дистанціях 800 та 1500 метрів вільним стилем, де він змагатиметься.

Золоті нагороди на Олімпіаді-2020 мають здобути українська стрибунка у висоту Ярослава Магучіх, борець Жан Беленюк, а також фехтувальниця Ольга Харлан.

Усі медалі України на Олімпіаді в Токіо (прогноз)

  • “золото”: Жан Беленюк (греко-римська боротьба, до 87 кг), Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту), Ольга Харлан (фехтування, шабля)

Жан Беленюк на Олімпіаді-2016 здобув “срібло”, Ольга Харлан – 4-разова олімпійська призерка (“золото” у 2008 році, “бронза” у 2012-му, “срібло” та “бронза” у 2016-му).

  • “срібло”: Олександр Хижняк (бокс, до 75 кг), Дар’я Білодід (дзюдо, до 48 кг), Марина Бех-Романчук (легка атлетика, стрибки у довжину), Михайло Романчук (плавання, 800 метрів вільним стилем, 1500 метрів вільним стилем), Олена Кривицька (фехтування, шпага), Олена Костевич (стрільба з пістолету, 25 метрів)

Олена Костевич – 3-разова олімпійська призерка (“золото” у 2004-му, а також дві “бронзи” у 2012-му).

  • “бронза”: Ігор Радівілов (гімнастика, опорний стрибок), Яків Хаммо (дзюдо, понад 100 кг), Станіслав Горуна (карате, до 75 кг), Олексій Середа, Олег Сербін (синхронні стрибки у воду, 10-метрова вишка)

Ігор Радивілов – бронзовий призер Олімпіади-2012 у опорному стрибку

Що відомо

  • Україна має антирекорди за кількістю ліцензій у боксі, боротьбі та фехтуванні.
  • На Олімпіаді-2020 дебютуватиме карате, де Україна має здобути першу нагороду зусиллями Станіслава Горуни.
  • 15-річний Олексій Середа може стати наймолодшим медалістом у складі збірної України на Іграх у Токіо.

Що далі

  • 23 липня – 8 серпня – Олімпійські Ігри у Токіо.

peredplata