Україна вимагає офіційних переговорів з Брюсселем та Берліном щодо газопроводу, відомого як “Північний потік-2”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Україна вимагає офіційних переговорів з Брюсселем та Берліном щодо газопроводу, відомого як “Північний потік-2”
Про це сьогодні повідомляє відомий міжнародний часопис “POLITICO Europe”, який. публікується у Брюсселі.
Зокрема у виданні зазначається:
США та Німеччина домовились у середу про суперечливий газопровід “Північний потік-2” між Росією та Європою, прагнучи заспокоїти критиків у Вашингтоні, Центральній та Східній Європі, які побоюються, що це буде грандіозним подарунком для Москви. Проте у Києві твердо і категорично проти німецько-американської домовленості щодо цього газогону.
Україна вимагає офіційних переговорів з Брюсселем та Берліном щодо газопроводу “Північний потік-2”, посилаючись на пункт своєї угоди з ЄС про політичну асоціацію та економічну інтеграцію. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом зі своїм польським колегою Збігнєв Рау також направили спільну заяву, заявивши, що німецько-американська оборудка суперечать зусиллям, спрямованим на забезпецення енергетичної безпеки цих країн.
На думку міністрів закордонних справ України і Польщі рішення президента США Джо Байдена припинити протидію трубопроводу “створило політичну, військову та енергетичну загрозу для України та Центральної Європи, одночасно збільшивши потенціал Росії до дестабілізації ситуації з безпекою в Європі, укріпивши розбіжності між НАТО та Європейським Союзом країн-членів “.
Дерек Шоллет, радник Державного департаменту США, цього тижня відвідав Київ та Варшаву, намагаючись отримати підтримку угоди від України і Польщь. Але вояж Дерек Шоллета дo України і Польщі не увінчався успіхом.
Комітет у закордонних справах українського парламенту оприлюднив заяву на трьох сторінках у якій закликає США, Німеччину ЄС загалом зупинити трубопровід, який парламент назвав “неприпустимим”.
BRAVO !!!
На зображенні може бути: 3 людини, люди сидять та люди стоять
 
 
 
 
 
 

peredplata