Боксер Хижняк вийшов у півфінал Олімпіади-2020 та гарантував Україні ще одну медаль.

Щонайменше “бронза” у українця вже є.

Український боксер Олександр Хижняк – півфіналіст Олімпійських Ігор-2020. Цей результат Україні гарантує ще одну медаль, проте яку саме – визначиться за підсумками наступних одного (або двох, якщо переможе у півфіналі) поєдинків.

Хижняк перед початком другої половини Олімпіади-2020 залишався єдиним представником України у боксерському турнірі (вага – до 75 кг). Решта українських боксерів (за винятком Ганни Лисенко) вилетіли ще у першому раунді, а сама Лисенко – у чвертьфіналі.

Українцеві вдалося пройти у чвертьфінал, і перемогою в наступному бою він міг собі гарантувати перемогу. Йому це вдалося.

Як виступив Хижняк?

25-річний український боксер мав зустрітитися у чвертьфіналі проти представника Домініканської республіки Еюрі Седено Мартінес. У стартових раундах суперник українця переміг представника команди біженців Елдріка Селлу Родрігеса та аргентинця Франциско Данієля Верона.

Регламент бою, як і зазвичай, передбачав три раунди по три хвилини. Перемогу боксер міг здобути або нокаутом, або ж за підсумками рішення п’яти суддів.

Бій Хижняка проти Мартінеса був досить непростим. У першому раунді судді не були одностайні у рішенні, віддавши мінімальну перевагу українцеві, проте у другому Хижняк став одноголосно найкращим.

У третьому раунді Хижняк також став найкращим, але, на думку рефері, потрапив у нокдаун. Мартінес вдарив нижче пояса по українцю, після чого суддя почав відлік.

Українець зміг продовжити поєдинок і довів його до перемоги. Хоча виграти одностайно не вдалося – один із суддів віддав перемогу у поєдинку Мартінесу.

Олімпіада-2020. Бокс, вага до 75 кг, чвертьфінал

Олександр Хижняк (Україна) – Еюрі Седено Мартінес (Домініканська республіка) 4:1

Що означає перемога Хижняка?

  • Єдиний українець, що пройшов у півфінал Олімпіади-2020 та гарантував медаль Олімпійських Ігор у Токіо. Щонайменше “бронза” у українця є.
  • Наступним суперником Хижняка став філіппінець Еумір Марсьяль. Свого суперника – вірменина Армана Дарчуняна – він переміг нокаутом у першому раунді.

Що далі

  • Четвер, 5 серпня (до 75 кг), 09:03. Олександр Хижняк – Еумір Марсьяль (Філіппіни) – півфінал

peredplata