Порошенко очолив рейтинг державних діячів, які найбільше зміцнили державність і суверенітет України — соцопитування.

Про це свідчать дані опитування, яке провів фонд “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

Це питання було відкритим, тому респонденти повинні були самі назвати імена одного чи кількох державних діячів. Після Порошенка (10,2%) й Кучми (10,0%) було названо В’ячеслава Чорновола (8,2%), Леоніда Кравчука (6,1%), Володимира Зеленського (5,6%), Віктора Ющенка (5,4%), Юлію Тимошенко (4,6%), Віктора Януковича (2,2%), Юрія Бойка (2,0%), Левка Лук’яненка (1,2%), Миколу Азарова (1,1%).

Варто зазначити, що 23,0% респондентів вибрали “Немає таких”, 24,8% — “Важко відповісти”, а також 1,1% не відповіли зовсім.

Опитування проводили протягом 29 липня — 4 серпня. Було опитано 2019 респондентів, а теоретична похибка не перевищує 2,3%.

Раніше 58,8% українців відзначили, що рівень життя людей при президенті Зеленському погіршився, 52,2% також відзначають погіршення стану економіки. Покращення побачили 7,2% респондентів, економічне зростання відзначають 9% опитаних. Такі результати соціологічного опитування оприлюднив SOCIS.

До слова, депутати провладної фракції “Слуги народу” лідирують в рейтингу за кількістю поданих законопроєктів, що містять корупціогенні складові. У списку опинився також прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, він на 15 місці. Загалом, “Слуги” зайняли перші 14 місць у рейтингу.

peredplata