Чернівецьку РДА можуть переселити у пологововий будинок

На Буковині за три місяці практично не зрушила з місця проблема відсутності в Чернівецької райдержадміністрації власного приміщення у Чернівцях. Нагадаємо, якщо Вижницька і Дністровська РДА отримали приміщення у своїх районних центрах, то Чернівецька РДА… в Заставні.

“МБ” у червні цього року писав про ситуацію, яка виникла через те, що працівникам Чернівецької РДА, які проживають за 40-50 кілометрів від Заставни, доводиться щодня доїжджати до роботи. А окремі колишні посадовці Глибоцької РДА відмовились працювати у новоствореній Чернівецькій РДА. Причина – далека відстань від домівки до роботи.

“Мене дивує, чому Чернівецька РДА знаходиться у Заставні, – каже колишній заступник голови Глибоцької РДА Віталій Гуменний. – Я спілкуюся з багатьма колегами з інших областей. То мені іноді навіть соромно про це говорити. Я знаю точно, що є хороші спеціалісти, які пропрацювали 10-15 років у Глибоцькій РДА, хотіли продовжити роботу у Чернівецькій РДА. Але коли вони двічі поїхали з Глибоки до Чернівців, а з Чернівців – до Заставни, то передумали”.

Тож Чернівецьку РДА планують перенести до Чернівців. Щоправда, куди, коли і як – поки невідомо. Про це molbuk.ua повідомив голова РДА Дмитро Козарійчук. За його словами, нині розглядаються кілька ймовірних приміщень, які у майбутньому можуть стати “домівкою” для РДА.

– Для ефективності роботи, нам потрібно перебувати в адміністративному центрі району, де ми зареєстровані. Тому, наразі розглядається кілька варіантів. Але я би не хотів їх зараз озвучувати передчасно. Гадаю, що найближчим часом один з варіантів буде реалізовано, – сказав Козарійчук.

Водночас, за даними джерел molbuk.ua, одне з приміщень, яке розглядають чиновники, знаходиться на вулиці Головній, 129. Це – старе приміщення, в якому донедавна перебував пологовий будинок.

На запитання кореспондента molbuk.ua, чи справді РДА туди можуть переселити, Козарійчук відповів:

– Поки що я не можу це ні підтвердити, ні спростувати… Це – один із декількох варіантів, який був запропонований. Я не хотів би передчасно це коментувати. Плануємо найближчим часом переїхати до Чернівців. Бо адміністративно так буде правильно. І для комунікації з громадами району та з іншими службами… У нас є кілька варіантів у центральній частині міста.

Голова РДА пообіцяв у найближчі кілька тижнів надати інформацію про прийняте рішення щодо переселення адміністрації в нове приміщення у Чернівцях.

peredplata