“Це наше місце”. Що сказав Юрій Вернидуб після перемоги його “Шерифа” над “Реалом” у Лізі чемпіонів.

 
Слова українського тренера в Мадриді.

Український футбольний тренер Юрій Вернидуб – дебютант групового етапу Ліги чемпіонів. Він уперше в кар’єрі пройшов до цієї стадії разом з молдовським “Шерифом”, для якого це теж дебют на такому рівні.

Після виходу “Шерифа” в груповий етап Ліги чемпіонів кілька ексфутболістів казали, що цій команді не місце у турнірі.

Але у першому матчі “Шерифа” в Лізі чемпіонів команди вдома обіграла “Шахтар” (2:0) – і очолила таблицю своєї групи. А в другому турі молдовський клуб шокував мадридський “Реал” в гостях – перемога на 90-й хвилині з рахунком 2:1.

Тож після двох турів “Шериф” є одноосібним лідером своєї групи в Лізі чемпіонів і точно залишиться першим навіть після наступного туру, тобто після половини групового етапу.

Після перемоги над “Реалом” Юрій Вернидуб на прес-конференції поділився своїми емоціями та згадав футболістів, які розповідали про “місце” його команди.

“Дуже зараз щасливий після такого матчу проти такого клубу як “Реал”. Ми перемогли – емоції зашкалюють. Вдячний команді за те, що хлопці зробили у матчі. Це, дійсно, команда. У нашу сторону летіли стріли від великих футболістів, що “Шерифу” не місце у Лізі чемпіонів, але ми доводимо, що це наше місце, ми його заслужено здобули”, – відповів Вернидуб.

У відповідь на запитання, кому саме відповідає про “місце” клубу в Лізі чемпіонів, Вернидуб назвав конкретного ексгравця:

“Були слова дуже сильного футболіста Дірка Кюйта, який сказав, що “Шерифу” не місце у Лізі чемпіонів. Радий, що ми порушили його ідилію, і те, що він думає. А далі – ми будемо працювати від матчу до матчу. Поки не думаємо про вихід в плей-оф, ми не зробили щось особливе. Ми крок за кроком ідемо вперед, а там побачимо. Шлях довгий, попереду чотири матчі”, – зазначив Вернидуб.

Перемогу в Мадриді тренер назвав “дивом” і розповів, що матч проходив саме так, як він передбачав:

“Щодо гри, то ми розуміли, що увесь час доведеться оборонятися, що ми й робили. Ми дуже грамотно захищалися. А крім цього добре виходили в контратаки, про що я вчора казав. Ми створили диво в кінці і забили другий гол, вирвали перемогу. Я гордий клубом “Шериф” та своїми хлопцями, які зробили диво і продовжили наше життя в казці”, – сказав Вернидуб.

Що відомо

  • Юрій Вернидуб – 55-річний український тренер. Почав тренерську кар’єру в запорізькому “Металургу”, потім вісім років працював із “Зорею”, після чого став чемпіоном Білорусі з “Шахтарем” (Солігорськ) і очолив “Шериф”.
  • Юрій Вернидуб став тренером “Шерифа” у грудні 2020 року. У перший же сезон роботи він став чемпіоном Молдови та вивів команду у фінал Кубка.
  • Вернидуб – лише другий український тренер в історії, який вигравав матч Ліги чемпіонів з іноземним клубом.
  • “Шериф” під керівництвом Вернидуба уперше за чотири роки грає в груповому раунді єврокубку та уперше в Лізі чемпіонів. У сезоні 2017/18 тираспольці грали в групі Ліги Європи, посівши третє місце з 9 очками.
  • Турнірна таблиця
  1. “Шериф” (Молдова) – 6 очок (2 матчі), 4:1 різниця м’ячів
  2. “Реал” (Іспанія) – 3 очки (2), 2:2
  3. “Інтер” (Італія) – 1 очко (2), 0:1
  4. “Шахтар” (Україна) – 1 очко (2), 0:2

peredplata