Українці покращують демографічну ситуацію в Польщі.

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає
-Кількість українців, які мають діючий дозвіл на постійне проживання в Польщі, перевищила 300 тисяч. Про це заявив прес-секретар польського Управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, повідомляє TVN24 у неділю, 12 грудня.
Громадяни України складають майже 57% усіх іноземців, які оселилися у Польщі. Також масштаби імміграції зберігаються. Здебільшого українці їдуть до Польщі на роботу. Також все частіше українці обирають довгострокове проживання у країні замість тимчасової міграції.
“З 2014 року спостерігається значна активізація української імміграції, яка здебільшого пов’язана з бажанням працювати. Основними факторами, що вплинули на це явище, були: економічна ситуація в Україні, запровадження безвізового режиму та полегшення доступу на польський ринок праці”, – сказав Дудзяк.
Найпопулярніші регіони серед українців: Мазовецьке воєводство – 22%, Малопольське воєводство – 12%, Великопольське воєводство – 12%, та Нижня Сілезія – 9%.
“З трохи більше 300 000 громадян України, які мають діючий дозвіл на постійне проживання, близько 60% становлять люди віком від 18 до 40 років. Діти та підлітки віком до 18 років становлять приблизно 12%, а люди старше 40 років – близько 28%”, – сказано в даних Управління у справах іноземців.
Окрім цих понад 300 тисяч українців, які мають право на постійне проживання у Польщі, ще слід врахувати сотні тисяч українців, які проживають у цій країні з дозволом на тимчасове проживання.
Розїзджається український люд по світах у пошуках кращої долі і його не спинити.
На зображенні може бути: 10 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
 
 
 
 
 

peredplata