ОДИН З НАЙНОВІШИХ: РОСІЯ ВТРАТИЛА ЩЕ ОДИН КОРАБЕЛЬ У ЧОРНОМУ МОРІ

“Всеволод Бобров” горить після невдалого вояжу до острова Зміїний
 

Чорноморський флот рф втратив ще один корабель. Про це повідомляє “24 канал” з посиланням на джерела в українській розвідці.

Який це саме корабель, не повідомляється, однак відомо, що йдеться про судно тилового забезпечення проєкту №23120. Відомо, що таких на росії лише два – “Всеволод Бобров” та “Ельбрус”.

За попередньою інформацією, у ніч на 12 травня корабель йшов у напрямку острова Зміїний. З невідомої причини на судні спалахнула пожежа.

Після операції з порятунку екіпажу корабель, який зазнав значних пошкоджень, вдалося відбуксирувати до порту в Севастополі. Наразі невідомо, як надовго судно вийшло з ладу, однак стверджується, що без серйозного ремонту не обійдеться.

Зазначимо, у зведенні Генштабу ЗСУ про втрати рашистів за попередню добу у графі кораблі/катери додався +1 знищений, однак військові не повідомили, про який саме корабель чи катер йдеться.

Кораблі проєкту №23120 вважають новітніми, тому навіть тимчасова втрата одного з них є критичним для вмф рф.

Згодом речник Одеської ОВА Сергій Братчук підтвердив удар по російському кораблю “Всеволод Бобров”, наразі він горить.

“Завдяки діям наших військових моряків загорілося судно тилового забезпечення “Всеволод Бобров”, одне з найновіших у російському флоті. Кажуть, що чалапає до Севастополя, наразі ця інформація потребує уточнення. Але що йому дали “змієбаїв” у районі острова Зміїного – це правда”, – зазначив він.

Джерело: 5 канал

peredplata