Одеського військкома Борисова звільнили з посади – Гуменюк

Начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Євгена Борисовая, який став фігурантом розслідування журналіста «Української правди» Михайла Ткача, звільнили із займаної посади, повідомила речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

«Наразі відбувається процедура, вона має певну протяжність у часі, передачу посади і подальшу планову реалізацію офіцера», – йдеться у заяві.

Зазначається, що відбулось відповідно до рішення Ставки верховного головнокомандувача Збройних сил України від 23 червня 2023 року.

Борисов обіймав посаду начальника Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки оперативного командування «Південь» Сухопутних військ ЗСУ. Очолювати ТЦК тепер буде заступник Борисова.

«Наразі ми не перешкоджаємо діяльності правоохоронних органів, ті порушення і провадження, які були порушені, вони тривають, правоохоронні органи працюють, доказова база збирається», – додала Гуменюк.

У розслідуванні «Батальйон Іспанія» журналіста Михайла Ткача, оприлюдненому 22 червня, йдеться, що начальник Одеського обласного ТЦК та СП Євген Борисов придбав наприкінці 2022 року на іспанському курорті Марбелья віллу вартістю майже 4 мільйони євро.

Як стверджується, нерухоме майно він зареєстрував не на себе, а на свою матір-пенсіонерку. За даними журналістів, дружина Борисова стала власницею офісного приміщення на головній вулиці Марбельї.

Джерело: Радіо Свобода

 

peredplata