І знову скандал!

Наш власний коресондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Колишній компаньйон Bолодимира Зеленського по кінобізнесу Борис Шефір загнав ніж у спину президиденту і завдав нищівного удару по репутації партії “Слуга народу”.

Борис Шефір хоча і не є членом політичної команди Зеленського, однак багато хто асоціює цього українофоба з командою Bолодимира Зеленського.

Найогидніше у цій ситуації, що Борис Шефір дав це скандальне інтерв’ю “Детектор медіа” напередодні офіцйного візиту Bолодимира Зеленського до Брюсселя, а заодно у період формування партійного списку “Слуга народу” для походу у Bерховну раду.

Борис Шефір воліє бачити Україну, як територію з виробництва фільмів російською мовою для продажу їх на кіноринку Росії та кіноринках інших країн колишнього СРСР.

Журналіст: “Зрозуміло, що раніше українські виробники отримували основний дохід з російського ринку. Але зараз ситуація змінилася не через політики українізації, а через агресію РФ”.

Борис Шефір: “Звичайно. Але якби нам всередині України дозволили виробляти російською, ми б могли торгувати з Росією цією продукцією. Заборони – це штучна і бридка штука. Цю війну, яку розв’язали політики, сподіваюся, сьогоднішні політики закінчать. Моє ставлення до війни таке, що я розумію – її затіяли, щоб підзаробити грошенят і з тієї, і з іншого боку. Все заробили, тільки нас розорили з вами”.

Журналіст: “Які альтернативи квотами ви бачите?”.

Борис Шефір: “Квоти і заборони – це погано. Будь-які. Це суперечить Конституції України. Статтю 10, де йдеться про державну мову, завжди цитують наполовину. Друга частина статті говорить про те, що регіональні мови і російська (окремо виділений) держава підтримує і розвиває. Квоти – це не розвиток, це придушення мови. Звичайно, українську мову треба підтримувати і розвивати. Але не шляхом квотування, а, наприклад, якимись преференціями, наприклад, в оподаткуванні. Українська мова повинна стати модною. А кіновиробництво на українській – комерційно привабливим”.

Звісно, що в демократичній країні висловлення своєї точки зору – це нормальне і прийнятне явище. Але токсичність висловлювань полягає у тому, що рідний брат Бориса Шефіра – Сергій Нахманович Шефір займає посаду першого помічника президента Зеленського. Тому для опонентів і недругів Bолодимира Зеленського це чудовий привід для подальшого обливання президента і його оточення багнюкою.

Повний текст інтерв’ю тут: https://detector.media/…/2019-05-30-sovladelets-studii-kva…/

Тепер (не мала баба клопоту) Bолодимир Зеленський, Руслан Стефанчук, як головний ідеолог команди, мали б публічно відмежуватись від позиції Бориса Шефіра і розповісти, що вони думають з цього приводу. Але це моя особиста думка.

peredplata