Москаль пропонує відмовитись від централізованої системи опалення та гарячого водопостачання

Москаль пропонує відмовитись від централізованої системи опалення та гарячого водопостачанняСьогодні на чат-конференції в редакції газети \”Час\” народний депутат Геннадій Москаль, відповідаючи на запитання читачів щодо несправедливого тарифу на електроенергії для тих, у кого електробойлери, відповів, що таке місто, як Чернівці, а також всі районні центри не повинні мати централізованого опалення та гарячого водопостачання. А тільки індивідуальне. Хто яке собі хоче – електричне чи газове.

ГЕННАДІЙ МОСКАЛЬ:

Сьогодні Ужгород, Мукачево не мають жодної котельні, немає жодної заборгованості за житлово-комунальні послуги. Бо кожен громадянин платить за себе. Школи, дитячі садочки, державні установи там обладнані міні-котельнями.

Питання, яке ми вже неодноразово піднімаємо, в одному: ціна на електроенергію для мешканців квартир, які використовують електроенергію як для опалення, так і для гарячого водопостачання, має бути однаковою. І жодних підвищених тарифів бути не може. Ми з цього приводу мали зустріч з керівництвом Національної комісії з регулювання енергетики, ставили ці питання і будемо ставити.

Єдине, на чому можна наголосити, це те, що місцева влада Чернівців у такому реформуванні житлово-комунального господарства не зацікавлена, бо красти уже не буде в кого.

А що ми маємо сьогодні? Маємо за перший квартал 2013 року заборгованість населення Чернівецької області з платежів більше мільярда гривень. Із них 65% – це місто Чернівці. Єдиний, хто не має заборгованості, це Путильський район, бо там немає газу.

Населення вибрало міську раду, щоб вона проводила реформи в житлово-комунальній галузі міста, а не займалась політичною тріскотнею. А якщо не знають, як це робити, хай поїдуть навчитися в Ужгород і Мукачево.

peredplata