До відома буковинських батьків: підліткам заборонили відвідувати нічні клуби та дискотеки

До відома буковинських батьків: підліткам заборонили відвідувати нічні клуби та дискотекиВерховна Рада прийняла в другому читанні законопроект №0952 про комендантську годину для непонолітніх. Відтепер на законодавчому рівні закріплено заборону дітям до 16 років із 22:00 по 06:00 перебувати в розважальних закладах і закладах громадського харчування без супроводу дорослих, які несуть за них персональну відповідальність.
За проект закону \”Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо перебування дитини в закладах громадського харчування та розваг у нічний час)\” проголосували 350 народних депутатів із необхідних 226.

Законопроект був внесений депутатами ще в минулому скликанні. Авторами закону є “регіонал” Андрій Пінчук, комуніст Євген Царьков та “нунсівець” Андрій Давиденко. До слова, нинішній склад парламенту представляє лише представник Партії регіонів.

Законом забороняється дітям до 16 років з 22:00 до 06:00 перебувати в закладах, в яких проводиться діяльність у сфері розваг і закладах громадського харчування, якщо їх не супроводжує хоча б один із батьків або інший законний представник дитини.

Новим законом у Кодексі України про адміністративні правопорушення у ст. 180, в якій ішлося винятково про споювання неповнолітніх, вноситься доповнення. Так, за невиконання вимог щодо перебування дитини в розважальних закладах і закладах громадського харчування законом вводиться адміністративна відповідальність — штраф від двадцяти до п\’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Якщо протягом року порушення повториться, то штраф зростає вдвічі — до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян — 1700 грн.

Раніше рішення про обмеження пересування для дітей до 16 років діяло лише в деяких містах і населених пунктах України, де його прийнято сесіями місцевих рад, зокрема в Сімферополі, Житомирі та Ялті.

Джерело та світлина ТВі

peredplata