Буковинські пластуни відкрили літній таборовий сезон

Буковинські пластуни відкрили літній таборовий сезон24-26 травня, пластуни Чернівецької області відкрили таборовий сезон традиційним заходом – «Святом Весни». Свято влаштовують на честь опікуна Пласту – святого Юрія, якого Церква вшановує 6 травня. Для пластунів св. Юрій є зразком непохитності віри, доброти та відважності.

Пластуни Буковини провели «Свято Весни» у с. Просекуряни Глибоцького району. Це був триденний щорічний табір, яким пластуни відкривають таборовий сезон. На заході було близько 50 дітей з Чернівців та області.

Щороку Свято Весни має певну тему, легенду, відповідно до якої складається програма, ігри, тощо. Цьогорічною назвою, темою СВ було «Подих пластової весни» і вся програма була спрямована на поглиблення знань з кінематографу.

Команди змагались в найрізноманітніших конкурсах: інтелектуальний змаг, теренова гра, лисячий біг (орієнтування), дефіляда, імпрези, знімали відео представлення. В цих змагах всі учасники проявили всі свої знання, вміння та навички здобуті протягом року.

Учасниками табору були діти віком від 6 до 17 років. Новаки (молодші діти) здобули навички з танців, орігамі, ходили в мандрівку та збавлялись в безліч ігор. Натомість юнаки (діти від 12 років) мали заняття з орієнтування, першої медичної допомоги, безліч розвиваючих ігор . Також вони здобули навички у приготуванні їжі на вогні та відчули яке воно – життя серед природи.

Цьогоріч, в рамках Свята Весни пластуни провели ще й семінар з успіху для людей старших 18 років. Семінар містив інформацію з методи Транзакційного аналізу та мав безліч теоретичних і практичних занять. І також підтримував загальну кінематографічну легенду – переглядами фільмів.
Всі відчули чар і романтику таборової ватри, тепло сердець і допомогу своїх друзів, весело та з користю провели час.

Про це повідомляє прес-служба Станиці Чернівці Пласт-НСОУ.

peredplata