Роман Ванзуряк: «У Чернівцях діє організоване злочинне угрупування, яке займається розбазарюванням державного і комунального майна?»

Роман Ванзуряк: «У Чернівцях діє організоване злочинне угрупування, яке займається розбазарюванням державного і комунального майна?»Продовжуючи тему про масову роздачу земельних ділянок чиновникам Чернівецької міської ради, народний депутат України Роман Ванзуряк відкриває нові карти. У ЗМІ уже розміщувалась інформація про дерибан земель. Однак, жодної позитивної реакції від прокурора міста так ніхто і не дочекався. Землю із запасів міста продовжують отримувати не пересічні буковинці, а тільки каста наближених.

Зокрема, як зазначив Роман Ванзуряк, \”рішенням виконкому від 21.05. 2013 року, під прикриттям додатку № 1-Д, уповноваженому прокуратурою міста за наглядом прийнятих міською радою рішень Лопачуку Віктору Миколайовичу, який у списку позачерговиків був 197-м, надано нежитлове приміщення для відновлення під житло загальною площею 99 м.кв. по вул.Гоголя, 4. Прийняття даного рішення порушило процедуру законності, оскільки не було внесене у порядок денний і не було опубліковане на сайті міської ради. Зазначимо, що рішенням 18 сесії міської ради VI скликання від 29 грудня 2011 року старшому помічнику прокурора Лопачуку В.М. уже було виділено земельну ділянку площею 0,1000 га по вул..Авіаційній, 2-Г для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. Стаття 121 Земельного кодексу України визначає розміри земельної ділянки відносно цільового призначення, зокрема, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) у містах площа обмежена 0,1000 га. Земельний кодекс передбачає право на безоплатну приватизацію певного виду земельної ділянки лише один раз. Ще одна інформація, яка зараз перевіряється, свідчить про те, що землю також отримала і дружина пана Лопачука.

Отже, замість того, щоб отримати від прокурора правову оцінку виділень усіх цих земельних ділянок, бачимо лише покривання чітко спланованих схем корупції\”, повідомляє пррес-служба Чернівецької обласної організації Політичної Партії «УДАР Віталія Кличка».

peredplata