Дітей переселили із корпусу-вбивці. А перед цим змусили змити кров загиблої

Дітей переселили із корпусу-вбивці. А перед цим змусили змити кров загиблоїАби приховати трагедію, керівництво змусило дітей відмивати плями крові на асфальті

Понад столітня «Юність» обірвала юне життя. Десятирічна Діана зі Львова їхала до Криму оздоровитися та натішитися теплим морем, але її смертельно травмував аварійний санаторій у Сімеїзі.

Путівку сюди учениця отримала за успішність у мистецькій школі. Це була її перша поїздка на відпочинок без батьків. Учора о сьомій вечора дівчинка з двома подругами вийшли на балкон третього поверху – щоб прочитати любовне послання, яке хтось залишив на асфальті, розповідає Алексіна Дорогань, ICTV, Факти.

«Вони стали на коліна і читали це. Потім один хлопчик підійшов і став шукати цей напис. І вона провалилася», каже відпочивальниця Настя Качинська.

Діана пролетіла щонайменше десять метрів і впала на асфальт. Очевидці трагедії розповідають: дівчинка 15 хвилин пролежала, стікаючи кров’ю. Люди, які прибігли на допомогу, боялися зашкодити — бо в неї була відкрита черепно-мозкова травма. З медперсоналу змогли знайти лише одну медсестру.

«Вона схлипувала, кров текла, ми стояли, ніхто нічого не міг зробити, крім як кричали, де медперсонал. Прибігла медсестра з грілкою, не допомогла, допомогла іншій дівчинці, яка була в шоковому стані», – розповідає мешканка Сімеїза Марина Кучміна.

… Лікарі майже 5 годин намагалися врятувати дівчинку, але Діана так і не вийшла з коми. Нині тато загиблої терміново повертається з Чехії із заробітків, а мама просто не тямить себе від горя.

«Я не думала, що таким закінчиться. Тим більше, що були наші знайомі. Говорили, що там добре. Їй подобалось, на екскурсії їздили, вона все розповідала», – плаче мама загиблої Галина Сідельникова.

Очевидці кажуть, що після інциденту керівництво санаторію спробувало приховати те, що сталося – змусили дітей відмивати сліди крові на асфальті.

У школі, де навчалася Діана, всі шоковані трагедією. Талановита дівчинка була загальною улюбленицею. «Дуже талановита дитина, як я кажу — вона і співала, вона і малювала, і вірші складала», – каже директор школи Ольга Прокопишин.

Одинадцятирічна тезка загиблої, яка впала на балкон другого поверху, про смерть подруги ще не знає. Вона почувається добре, за кілька днів її обіцяють виписати.

Хлопчик врятувався на вцілілій плиті. Він не розгубився й допоміг вибратися дівчинці, яка повисла на перилах.

На місці працює тимчасова комісія, яку очолив кримський віце-прем’єр. Порушено кримінальну справу, але поки що нікого не затримано. Слідчі допитують співробітників санаторію та дітей. З малечею працює психолог.

Усіх мешканців корпусу-вбивці переселили до іншої будівлі. Але заклад… і далі працює.

Джерело

peredplata