Змінено графік руху чернівецьких тролейбусів

Змінено графік руху чернівецьких тролейбусівВідтепер чернівецькі тролейбуси курсуватимуть від 6.00 до 22.00. Таке рішення було прийнято через велику збитковість вечірніх рейсів, адже витрати на електроенергію і заробітну плату значно перевищують кошти, отримані від сплачування проїзду нечисленних пасажирів у вечірній та нічний час.

«Позаяк на тролейбусні маршрути накладаються й автобусні, рух у вечірній час стає збитковим, – каже начальник КП «Чернівецьке тролейбусне управління» Іван Іванічек. – Якщо проаналізувати ситуацію з курсуванням електротранспорту в інших містах України, то у Чернівцях картина виглядає позитивно. Скажімо у Рівному тролейбуси виїжджають о 7-й ранку, а повертаються у депо о 19.00. У Чернівцях немає великої кількості промислових підприємств і основна маса городян повертається з роботи до 22.00» – повідомляє сектор інформації та зв’язків з громадськістю.

Довідково:
Аналізуючи показники роботи 44 тролейбусних господарств України за 2012 рік, підсумок яких проводить корпорація підприємств міського електричного транспорту України, видно, що у КП «Чернівецьке тролейбусне управління» один з найкращих показників коефіцієнту випуску рухомого складу, який становить 75,5%, при середньому по Україні 64,9%; покриття власними доходами витрат складає 45,5%, в той час як середній показник по Україні – 30,6%. В той же час отримана сума субвенції КП ЧТУ на одну випущену на лінію машину -182,9 т.грн., що є однією із найнижчих серед підприємств електротранспорту України, середній показник по Україні – 233,3 тис. грн. При цьому балансові збитки, отримані підприємством в 2012 році на 1 випущену машину склали 28,8 тис. грн., при середньому показнику по Україні 39,4 тис. грн.

peredplata